Középdöntőben a lányok

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2005.08.04. 23:13
Címkék
Csoportmérkőzések, 3. forduló, D-csoport
CSEHORSZÁG-MAGYARORSZÁG 16-25 (9-15)
Brno, 500 néző. V: Leandersson, Lindroos (finnek)

CSEHORSZÁG. Ld: Cerná 5 (2)
MAGYARORSZÁG: Triffa - Bódi 4, TOMORI, Tápai 2 (1), Szamoránsky 2, LALUSKA 4, Juhász 1. Cs: HOFFMANN (kapus), SOPRONYI 7, TEMES 1, Balogh 1, Kamper 2, Gerstmár 1, Csáki. Edző: Mátéfi Eszter

Kiállítások: 2, ill 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1
Az eredmény alakulása. 8. p.: 2-6. 21. p.: 4-13. 38. p.: 14-17
Japán-Tunézia 27-23 (13-13). Szerbia-Montenegró szünnapos volt.
Az állás: 1. Magyarország 6 pont, 2. Szerbia-Montenegró 4 (2 mérk.), 3. Csehország 2. 4. Japán 2. 5. Tunézia 2

Újabb diadalával bejutott a középdöntőbe a magyar együttes.
A Tunézia ellen kedden nehezen megnyert mérkőzés után többen úgy vélték, ha Mátéfi Eszter összeszedi a csapatot, újra jól fognak játszani a lányok. A tegnapi eredmény önmagáért beszél. Mátéfi Eszter jól védekező csapatot küldött pályára, Tomoriék áthatolhatatlan védőfalat vontak a cseh támadók elé. Ellenfelünk lövési kísérletei rendre elhaltak a sáncon, és a nyolcadik percben 2-6-nál kénytelen volt időt kérni Petr Babák, a csehek mestere.

Újra remekelt Laluska és Sopronyi, majd amikor már kilenc góllal vezettek a mieink, kapust cserélt az ellenfél, ők pedig visszavettek az addigi nagy iramból. A második játékrészben Tápaiék valamivel bizonytalanabbul támadtak, és három gólra feljöttek a házigazdák. Ekkor Hoffmann állt a kapuba, aki tett arról, hogy Cernáék lendülete megtörjön. Csapatkapitányunk kilenc lövésből hetet hárított. Sopronyi betörésből és átlövésekből is eredményes volt.
A győzelem és a javuló teljesítmény alapot ad a bizakodásra. Ma szünnaposak a magyarok, akik szombaton a szerbekkel a csoportelsőségért küzdenek.

Edzőmérleg
Mátéfi Eszter:
"Fegyelmezett, taktikus játékunknak és kemény védekezésünknek köszönhetjük, hogy csoportunk egyik rangadóján viszonylag könnyen, nagy gólkülönbséggel nyertünk a házigazdák ellen."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik