Csapatunk pompásan rajtolt

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2005.08.01. 23:53
Címkék
Csoportmérkőzések 1. forduló, D-csoport
MAGYARORSZÁG-JAPÁN 42-24 (21-7)
Brno, 300 néző. V: Licis, Stolaros (lettek)
MAGYARORSZÁG: TRIFFA - BÓDI 8, Sopronyi 5, Tápai 5 (3), Balogh 3, Laluska 4, JUHÁSZ 7. Cs: Hoffmann (kapus), Tomori 2, Szamoránszki 3, Gerstmár 1, Csáki, Kamper 2, Temes 2. Edző: Mátéfi Eszter
JAPÁN. Ld: Osziro 8. Edző: Szeiszaku Agarie
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/7
Kiállítások: 14, ill. 6 perc
Az eredmény alakulása. 4. p.: 2-3. 18. p.: 11-5. 37. p.: 25-10. 56. p.: 39-22
Csehország-Tunézia 37-28 (13-13)
(Szerbia-Montenegró szünnapos volt)

Gólzáporos magyar diadallal kezdődött meg tegnap a csehországi Brnóban az augusztus 14-ig tartó női junior-világbajnokság, amelyen a csoportküzdelmek első fordulójában Mátéfi Eszter edző együttese a sötét lónak tartott Japánt győzte le Triffa Ágnes (Vasas) kapus, valamint két győri lány, Bódi Bernadett és Juhász Gabriella vezérletével.

Mátéfi Eszter két nappal korábban Győrben megnézte a Graboplast ETO (felnőtt)-Japán (32-31) mérkőzést, és az ott tapasztaltakat felhasználva igazította el a tanítványait a mérkőzés előtt. Az apró termetű ázsiaiak meglepetésre nem a tőlük megszokott, sokmozgásos, betörésekre, bejátszásokra alapuló kézilabdát játszották, hanem rendre átlövésekkel kísérleteztek - csekély eredménnyel. Az összecsapás statisztikájának tanúsága szerint a japánok 17 átlövési kísérletéből mindössze három talált a magyar kapuba. Igaz, ehhez elengedhetetlenül kellett a mieink fegyelmezett és hatékony védekezése, valamint Triffa remek formája.

Bódi és társai hamar tudtára adták a japánoknak, hogy nincs sok keresnivalójuk ezen a találkozón, amelyről Mátéfi edző még a a vb-rajt előtt elmondta: "Szeretném, ha a japánok és a tunéziaiak elleni összecsapás játékosaink formába hozását szolgálná, hiszen erre valamivel kevesebb időnk jutott a felkészülés idején, mint szerettük volna."

A mieink keményen védekeztek, valamint erőnléti fölényünket is érvényre juttatták. Átlövésekből és lerohanásokból egyaránt látványos gólokat szereztek. A japán edző hiába kért időt, nem tudott segíteni csapatának.

A nagy gólkülönbségű magyar győzelmet még az sem veszélyeztette, hogy lányaink a második játékrészben kevesebb gondot fordítottak a védekezésre. Ekkor Mátéfi Eszter már minden tanítványának játéklehetőséget adott. Ma Tunézia ellen játszanak a magyarok. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik