A Dunaferr nem tréfál

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2005.04.29. 23:31
Címkék
A kezdő sípszó előtt a Dunaújvárosi Sportiskola országos bajnokságot nyerő 4. korcsoportos lánycsapatát köszöntötték a vezetők és a szurkolók. Az első pillanattól hatalmas erővel estek egymásnak a csapatok. A hazaiaknál Németh Helga pótolta a jobb szélen a sérült Pálffyt.
A vendégektől Tápai hiányzott combizomhúzódás miatt. Kenyeres szerzett labdát az első dunaújvárosi akció közben, ziccerét azonban Pálinger hárította, ezzel nyomban önfeledt ünneplésre késztetve rajongóit. A szélen tüsténkedő Németh lőtte a találkozó első gólját, amelyre Kenyeres válaszolt. Az 5. percben Balogh Beatrix megsérült, de rövid ápolás után viszszatérhetett a küzdőtérre. A hatalmas kedvvel játszó Radulovics vezérletével négy-, majd ötgólosra növelte előnyét a hazai csapat (12-7). Pálinger több bravúrral ejtette kétségbe a vendégtámadókat, miközben Pigniczki remek irányítójátékának köszönhetően látványos gólokat szerzett a Dunaferr. Időnként a szépség már-már könnyelműségbe csapott át az újvárosiaknál, s Korgyuk góljaival csökkent a fehérvári hátrány. A Dunaferr biztos vezetése mégsem forgott veszélyben. A félidő hajrájában változtatott csapata összeállításán Kiss Szilárd: a betegségéből lábadozó Ferling előbb balátlövőként, majd irányítóként jutott lehetőséghez.

A szünetben összekapta magát a Cornexi, Siti ügyesen szervezte csapata támadójátékát, a védekezésből is derekasan kivette a részét. Balogh Beatrix előbb jobb szélről bizonyult ellenállhatatlannak. Szikrázóan keményen védekezett mindkét csapat, de az ellenfelek (köztük jó néhányan egykori csapattársak) rendkívül gondosan ügyeltek arra, elszántságuk nehogy durvaságba csapjon át. Szabó Edina is változtatott csapata felállásán, Balogh Beatrix lett a jobb oldali átlövő, Ôri Edina pedig a jobbszélső, aki azután három remekbe szabott góllal vétette észre magát. A második félidő közepén felzárkózott a remekül küzdő Cornexi, ebben a labdákat könnyelműen elszóró dunaújvárosiak is ludasak voltak. Kindl bombagóljai után hördült fel a közönség, Ferling növelte ismét a hazaiak előnyét, Vincze Melinda látványos megoldásokkal szórakoztatta a közönséget. Hét perccel a befejezés előtt ismét hétre növelte előnyét a Dunaferr, Ferling már ötödik gólját lőtte (27-20). A hajrában már csak a győzelem nagysága volt kérdéses, mindkét csapat dicséretesen, de bosszantó hibákkal küzdött a minél jobb eredmény eléréséért.

Radulovics újra megszórta a Cornexit, Pálinger pedig remekül védett
Radulovics újra megszórta a Cornexit, Pálinger pedig remekül védett
Radulovics újra megszórta a Cornexit, Pálinger pedig remekül védett

Hogyan értékeli csapata teljesítményét?
Kiss Szilárd
Két különböző félidőt láthatott a közönség, az elején jelentős előnyt szereztünk, amit a második félidőben valamelyest csökkenteni tudott a vendégegyüttes. Jelenleg ilyen állapotban vagyunk.

Szabó Edina
Nagyon jó, küzdelmes mérkőzést vívtunk, sajnos túl sokat hibáztunk, nem tudtuk maradéktalanul megvalósítani elképzeléseinket. A második félidőben felzárkóztunk, háromra is csökkenthettük volna hátrányunkat, de elszórtuk labdáinkat. ---- R ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik