Zsiga Gyula ijesztő balesete után már jól van

KEMENCZKY ZOLTÁNKEMENCZKY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2005.03.10. 13:31
Címkék
Kecskemét határában, szakadó hóesésben délelőtt balesetet szenvedett Zsiga Gyula, a női kézilabda-válogatott másodedzője, a Kiskunhalas NB I-es csapatának vezetőedzője. A szakember fején saját elmondása szerint hat-nyolc centiméter hosszan felszakadt a bőr, erős vérzése volt, de a mentők gyorsan a helyszínre értek. Zsiga Gyula azóta már a kórházban fekszik, és a Nemzeti Sport Online-nak azt mondta, a fejfájástól eltekintve fizikailag jól érzi magát.
Reggel kilenc óra tájban Budapestről Kiskunhalas felé igyekezett Zsiga Gyula (képünkön), a Kiskunhalas női NB I-es kézilabdacsapatának vezetőedzője, amikor Kecskemétnél hirtelen megváltozott az idő, és szakadni kezdett a hó.

"Aki most Budapesten van, el sem tudja képzelni, milyen idő támadt errefelé - mondta az NSO-nak a szakember, akit éppen hívásunk előtt szállítottak vissza röntgenvizsgálatról a kórterembe. - Olyan sűrűn szakadt a hó, hogy húsz méterig nem lehetett látni. Ahogyan haladtam - nem mentem gyorsan, körülbelül negyven kilométeres sebességgel - láttam, hogy előttem egy személyautó belerohant egy kamion hátsó részébe. A baleset mögött sor alakult ki. Fékeztem, és én még meg tudtam állni, de a hátam mögött érkező, autókat szállító kamion már nem, és hátulról belémrohant."

Zsiga Gyula elmondta: nagyon erős ütést érzett, s a szállító jármű nekiszorította az autóját a szalagkorlátnak.

"Nem tudom pontosan, hogyan vagy mibe verhettem be a fejemet, hiszen a biztonsági övem be volt csatolta. Arra gondolok, hogy talán a belső visszapillantó tükörhöz ütődött a fejem. Ha így van, akkor tényleg erős lökést kaphattam hátulról. Azt hiszem, egy kis időre elveszítettem az eszméletemet is, ezért nem tudom fölidézni, mi történt abban a másodpercben."

"Kiszálltam az autóból, és akkor vettem észre, hogy a fejem nagyon vérzik, még az alsónadrágom is véres lett - folytatta az edző. - Őszintén szólva kicsit megijedtem, akkor egy ideig az járt a fejemben, nehogy elvérezzek. A mentő nagyon gyorsan odaért, valószínűleg azért, mert a balesetnél, amit említettem, már ott volt a segítség. Az autóm hátsó része alaposan összetört, az én testemben azonban szerencsére semmi."

Zsiga Gyulát kórházba szállították, ahol hamarosan megröntgenezték a koponyáját és a gerincét, s ekkor derült ki biztosan, hogy törése nincsen.

"A fejem fáj most, ami nem csoda, talán azért is van ez, mert kezd elmúlni a fájdalomcsillapító hatása, amit a sebem összevarrása előtt adtak be. Remélem, nincs agyrázkódásom, legalábbis szédelgést vagy kettős látást nem tapasztaltam, ami pedig ennek a jele lenne. Holnapig itt tartanak megfigyelésre, de remélem, reggel már hazamehetek."

A sors furcsa fintora, hogy hat nap alatt ez már a második autóbaleset volt a kiskunhalasi csapatnál, szombaton ugyanis a játékosok közül Gönczöl Tünde, Veres Györgyi, Schmidt Erika és Gulyás Nikolett kocsija ütött el egy őzet, majd egy fának rohant. A hölgyek közül Gönczöl Tünde akkor életveszélyes állapotba került, de azóta szerencsére javult állapota. Veres Györgyi bordái könnyebben megsérültek.

"Én nem tudom, mi ez, hogy először a lányokkal történik meg, aztán velem - kesergett Zsiga Gyula. - Az fáj a legjobban, hogy éppen azzal voltam elfoglalva, hogy megnyugtassam a csapatot a múlt heti események után, és most én fekszem itt az ágyon, értem aggódnak Kiskunhalason.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik