Újabb győzelemmel nőhet az újvárosiak önbizalma

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2005.02.04. 23:47
Címkék
A kiírás szerint január 22-én a harmadik fordulóban kellett volna megrendezni a Buducsnoszt-Dunaferr meccset, ám Kulcsár Anita tragikus balesete miatt akkor nem lehetett játszani. Így a csapatok most pótolják az elmaradt találkozót.
A legutóbbi BL-sorozatban egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a Dunaferr Podgoricán, s szenzációs játékkal 31-26-ra nyert a legendás Moracsa-csarnokban. Pálinger szenzációsan védett, Ferling, Radulovics, Nagy szórta a gólokat és első dunaferres mérkőzéseinek egyikén máris remekül illeszkedett a csapatba Kulcsár Anita…

A montenegrói sztárcsapat jelentősen átalakult azóta, hiszen abbahagyta a játékot a "vezér" Bulatovics és a kapus Paplacko, távozott Knezsevics (13 gólt lőtt egy éve a mieinknek) és Szavics. Az új emberek közül a legnagyobb név a sokszoros orosz válogatott, Jelena Csaplina, aki tavaly még a Lada Togliatti színeiben keserítette a dunaújvárosiak életét. Rajta kívül a balkezes román Gabriela Hoblija törhet még borsot a magyarok orra alá, természetesen a "megmaradt" szerb klasszis, Kolakoviccsal vagy a lengyel Puchatzcal és Marzeccel egyetemben.

Az utóbbi meccseken újra remeklô Pálffy Zsuzsa jó teljesítményére Montenegróban is nagy szükség lesz (Fotó: Danis Barna)
Az utóbbi meccseken újra remeklô Pálffy Zsuzsa jó teljesítményére Montenegróban is nagy szükség lesz (Fotó: Danis Barna)
Az utóbbi meccseken újra remeklô Pálffy Zsuzsa jó teljesítményére Montenegróban is nagy szükség lesz (Fotó: Danis Barna)
Kiss Szilárd szerint a személyi változások ellenére ugyanolyan energikus, erőszakos kézilabdát játszik a Buducsnoszt, mint korábban. "Péntek délelőtt megnéztük a Podgorica-Ikast mérkőzést, amelyen a második félidő közepén a hazaiak még négy góllal vezettek - mondta a szakember. - Négy perccel később azonban már a dánok voltak előnyben, akik végül huszonhét huszonkettőre győztek is. Ez a rövid részlet is jól jellemzi, mennyire felgyorsult, kiéleződött mára a küzdelem női kézilabdában. Pillanatok alatt megfordulhat egy mérkőzés és nemcsak mi, magyarok kerülhetünk ilyen kellemetlen helyzetbe."

A Dunaferr a bravúros valenciai 33-26-os győzelem után csütörtökön hazai pályán 44-23-ra győzte le bajnoki találkozón a Vasast, és bár ez utóbbi mérkőzés nem számított "vizsgafeladatnak", de jelezte, hogy az újvárosiak minden gondjuk ellenére remek sportemberek. Az utóbbi mérkőzéseken kiemelkedő formában játszott a rutinos jobbszélső, Pálffy Zsuzsa, akinek a sérült Lovász Zsuzsa távollétében egyedül kell helytállnia ezen a poszton. "Kicsit megcsappant az önbizalmam, ezért éppen ideje volt feljavulnom - fogalmazott a szélső. - Radulovics Bojanával nagyon szeretek együtt játszani, remélem, vasárnap is sok gólt eredményez majd összjátékunk. Ismerjük már a podgoricai csarnok hangulatát, tudjuk, mi vár ránk. Egyébként ha megy a játék, semmilyen külső körülmény nem zavar, ezzel szemben, ha nem sikerülnek a megoldásaim, akkor sehol sem jók a körülmények. Fontos lenne a győzelem, hiszen akkor a csoportelsőségért is versenyben maradnánk, aminek a folytatásban lehet nagy jelentősége. Ennyire azonban még nem is akarunk előretekinteni, most a vasárnapi mérkőzés a legfontosabb."

Az A-csoport állása
1. Ikast (dán) 8 pont (4 mérk.)
2. Dunaferr 4 (3)
3. AS Valencia (spanyol) 2 (4)
4. Buducsnoszt Podgorica (szerb-montenegrói) 0 (3)
"Legutóbb nagyon jól záró hatos fallal simán vertük a Buducsnosztot- emlékezett Pigniczki Krisztina. - A Podgorica idei gyengébb szereplése semmit nem jelent, továbbra is remek csapat, de remélem nem most találja meg jobbik formáját. Legalább a harmadik helyre bizonyára szeretne befutni, ezért mindent megtesz majd a győzelemért. A találkozók első szakasza keserves, hiszen korábbi emlékek jutnak az ember eszébe, utána azonban már nincs baj."

A Dunaferr szombat délelőtt még hazai környezetben tart edzést, majd autóbusszal indul Belgrádba, ahonnan repülővel folytatja útját a vasárnap 19.30-kor kezdődő mérkőzés helyszínére.

Tv: A Podgorica-Dunaferr BL-csoportmeccset az M2 vasárnap 20.30-kor felvételről közvetíti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik