Összefognak az újvárosiak

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2005.01.28. 22:53
Címkék
A spanyolországi, szombati BL-csoportmérkőzésre készülve csütörtökön délelőtt edzést tartottak a dunaújvárosi lányok, majd délután a Dunaferr ifjúsági férficsapatával játszottak edzőmérkőzést.
Az NSO ajánlja:

Eredmények a nemzetközi kupákból:

BAJNOKOK LIGÁJA
Adatbank: Dunaferr SE
Az NSO ajánlja:

Eredmények a nemzetközi kupákból:

BAJNOKOK LIGÁJA
Adatbank: Dunaferr SE
Az elmúlt hét tragikus eseménye - Kulcsár Anita halálos autóbalesete - után a külső szemlélő számára úgy tűnt, meglepően jól mozgott a csapat, lelkesen biztatták egymást a hölgyek. Hiányzott a csapatból Lovász Zsuzsa, aki decemberi térdműtétje után még csak lábadozik. Gondot okoz a szakvezetőknek Nagy Ivett sérülése, aki a hátát fájlalja, de ő társaival tartott pénteken Valenciába.
Pénteken reggel négy órakor indult az autóbusz, Dunaújvárosból Ferihegyre, s a játékosok szokásos csomagjaikat vitték magukkal, ám ezúttal sokkal nagyobb terhet cipeltek, mert Kulcsár tragédiáját még nem lehet sem megérteni, sem feldolgozni.
- A csütörtöki edzőmérkőzésen nagyon látszott csapatunkon az egy hét kiesés - mondta Kiss Szilárd vezetőedző. - A játék szinte minden elemében lemaradásban vagyunk önmagunkhoz képest, de úgy hiszem, ez érthető. Ennek ellenére bízom abban, hogy össze tudjuk szedni magunkat és megfelelő ellenállásra leszünk képesek a valenciaiak rohamaival szemben. Három héttel korábban, első csoportmérkőzésünk előtt a dániai utazás viszontagságai nehezítették a helyzetünket, és akkor is helytálltunk. Most is bízom a lányok sportemberi tartásában, s hogy valamelyest túlteszik magukat a megrázó eseményeken.
A csütörtöki edzőmérkőzésen beállósként a nyáron búcsúzni készülő Bohus Bea, és az idény elején Angyalföldről igazolt, rendkívül tehetséges Balogh Barbara szerepelt, és Valenciában is rájuk vár nagy feladat ezen a poszton.
A spanyolok ellen itthon 35-28-ra megnyert találkozón hosszú idő után támadásban is szóhoz jutott Pigniczki Krisztina, aki öt góljával jelentős érdemeket szerzett a sikerben. Vele kapcsolatban ezt mondta a vezetőedző:
- Nyilvánvaló, hogy az itthoni találkozón jól teljesítő játékosaink kapnak több szerepet kint is. Hogy Pigniczki mennyi lehetőséghez jut, az rajta múlik.
A dunaújvárosi találkozón az Astroc Sagunto Valencia végletesen feltüzelt edzőjét, Cristina Mayót a hajrában piros lappal a lelátóra száműzték a szlovén bírók, akikkel a spanyolok (is) roppant elégedetlenek voltak, csakúgy, mint szinte mindennel, ami Dunaújvárosban történt velük. A visszavágón tehát bizonyára minden tekintetben törleszteni akarnak.
- Borzasztó nagy iram várható szombaton, az itthoni találkozó alapján is erre kell készülnünk - vélekedett Ferling Bernadett. - Sem lelkileg, sem fizikailag nem vagyunk most a csúcson, de fokozatosan utol fogjuk érni magunkat.
A Dunaferr leglelkesebb szurkolói autóbusszal indultak Valenciába, hogy az idegenben is esélyes együttest támogassák.

Sok futás, nagy csata

A kiélezett helyzetben Valenciában ismét sok múlhat a Dunaferr klasszis átlövőjén, Radulovics Bojanán.
"Felkészültünk mindenre, ami várhat ránk - mondta a világ legjobbja, aki Dunaújvárosban kilenc góllal terhelte meg az ibériaiak kapuját. - Megpróbálunk tisztességesen szerepelni, magam is a győzelemnek örülnék a legjobban. Az utóbbi edzéseken viszonylag frissnek éreztem magam, és ezt láttam a többieken is. A tervek szerint idejében megérkezünk Valenciába, lesz időnk pihenni és videóról újból elemezni az ellenfél játékát. Sok futás, hatalmas küzdelem jellemezheti a szombati mérkőzést."

Női Bajnokok Ligája
Csoportmérkőzések, 3. forduló. A-csoport: Ikast (dán)-AS Valencia (spanyol) 32-27 (13-12). A Podgorica-Dunaferr mérkőzést február 6-án rendezik meg.
Az állás: 1. Ikast 6 (3 mérk.), 2. Dunaferr 2 (2), 3. Valencia 2 (3), 4. Podgorica 0 (2).

Tv: Az AS Valencia- Dunaferr mérkőzést az M2 csatorna 18 órakor felvételről közvetíti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik