Rémálomból álomszerű ébredés

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2005.01.15. 21:53
Címkék
A csoport első fordulójában a spanyolok öt góllal (33-28) győzték le a montenegrói Podgoricát, míg a Dunaferr szoros mérkőzésen szenvedett vereséget az Ikast ellen idegenben (28-27), emiatt főleg a dunaújvárosiakat nyomta a győzelmi kényszer.
Az ázsiai természeti katasztrófa áldozatainak emlékére gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. A hazaiak megszokott összeállításukban kezdtek, csak a héten térdműtéten áteső Lovász Zsuzsa hiányzott közülük. A már ismert, rendkívül agresszív játékával indított a spanyol együttes, a hazaiak első gólját a Ferling elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőből Radulovics lőtte.
A folytatásban is elemében volt a Dunaferr balkezes lövője, ő tartotta a lépést a rendkívül gólerős vendégekkel. A vehemens Oncina már a negyedik percben kétperces büntetőt kapott, és ez még csak a kezdet volt. Pálffy góljával először vezetett a Dunaferr (4-3), ám Aguilar kétszer is eredményes volt, és ismét a vendégek vezettek. A félidő közepén Ferling, majd néhány másodperc múlva Radulovics is a kiállítás sorsára jutott, és kettős emberelőnyüket zseniálisan használták ki a villámléptű vendégek. A 17. percben Medved büntetőből ötre hízlalta csapata előnyét (9-14).
A spanyolok rendkívül jól használták ki a játékvezetők adta előnyszabályt, egyszerűen képtelenek voltak megállítani őket a hazaiak. Pálinger a legjobb pillanatban hárította Mangue büntetőjét, mert már úgy tűnt, jóvátehetetlenül lemarad a Dunaferr. Ferling, majd Nagy gólja jelentett gyógyírt a dunaújvárosiak akadozó támadójátékára. Szikrázó ütközeteket élvezhetett a sportcsarnokot zsúfolásig megtöltő közönség, ám sajnos gyakran volt ok a bosszankodásra is, hiszen a nagy akarásból gyakran görcsösségbe váltott a hazai csapat játéka. A félidő utolsó percében kettős emberelőnybe került a Dunaferr is, és ezt a fordulást követően sikerült is gólra váltani.

Az NSO ajánlja:

Eredmények a nemzetközi kupákból:

BAJNOKOK LIGÁJA
Adatbank: Dunaferr SE
Egészen más arcát mutatta a pihenő után a Dunaferr: Nagy már egyenlő létszámnál egyenlített (17-17), majd végre ismét átvette a vezetést is a magyar bajnok. Az első félidőt a padon töltő Kulcsár beállítása döntő változásokat hozott: Radulovics, Pálffy és Ferling is ügyes átadásokkal hozta helyzetbe a válogatott beállóst, aki sorra értékesítette lehetőségeit.

Nagy Ivett és társai a második félidôben összekapták magukat, és fordítani tudtak (Fotó: Mirkó István)
Nagy Ivett és társai a második félidôben összekapták magukat, és fordítani tudtak (Fotó: Mirkó István)
Nagy Ivett és társai a második félidôben összekapták magukat, és fordítani tudtak (Fotó: Mirkó István)
Saját kapuja előtt a már sokszor bevált 3-2-1-es védekezést alkalmazta a Dunaferr, és a spanyolok egyből több hibát vétettek, labdákat adtak el. Ha mégis lövésig jutottak, akkor a szenzációsan feljavuló Pálinger állta útjukat. A félidő közepén Kulcsár találatával már három góllal vezetett a magyar bajnok, tombolt a lelátó, csakúgy mint a spanyol edző, Mayo, aki időkéréssel próbálta meg felrázni csapatát. Kevés sikerrel, mert a Dunaferr száguldott, a valenciai együttes vergődött. Labdaszerzést követően Gáspár kétszer is eredményes volt, Radulovics, majd Pálffy bombázott a hálóba.
Sportszerűtlen, a mérkőzés rangjához méltatlan jelenetnek voltunk tanúi az 53. percben. A közönség még Pigniczki gólját ünnepelte (31-22), amikor Cristina Mayo dulakodásba keveredett az őt csitítani igyekvő olasz ellenőrrel, Gianpiero Masival. A játékvezetők, akiknek a teljesítményét okkal érhette kritika, ezúttal teljes joggal piros lapot mutattak fel a magáról megfeledkező szakvezetőnek. A kínos közjáték kissé megtörte a hazaiak lendületét, így a vendégek szépíteni tudtak az eredményen.
A Dunaferr megjárta a poklokat, de végül páratlan akarásával, csapatmunkával magabiztos győzelmet aratott. ---- S ---- R
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik