Biztos továbbjutás kettős újvárosi győzelemmel

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.12.11. 22:59
Címkék
Gyatrán kezdett az idegenbeli meccset 33-22-re megnyerő hazai csapat, három perc alatt három góllal csökkentette összesített hátrányát a Wroclaw.
A 10. percben Krivokapics harmadik góljával (5-5) egyenlített a Dunaferr, Sándor gólja pedig már a vezetést jelentette (7-6). A kinti mérkőzésen remeklő Stochl ezúttal gyengélkedett, így Mikler váltotta őt a kapuban.
Az előzetesen megbeszéltek szerint a második félidőben nyitott védekezést választott a Dunaferr, és a hatalmas iramban egyre inkább felőrlődtek a csereemberek híján gyorsabban fáradó lengyelek. Vujin és Sándor remekelt, a második félidő elején ketten összesen nyolc góllal nyitottak. A félidő közepén a fiatal balkezes szerb már a tizedik gólját szerezte (28-23), ráadásul emberhátrányból. Imre Vilmos edző az idősebbek közül egyedül a védőspecialista Keményt hagyta fenn a pályán, és a fiatalok ha nem is hibátlanul, de nagy akarással növelték vezetésüket. A hajrában száguldott a Dunaferr, és fokozatosan elhúzott ellenfelétől. Az utolsó percre maradt még egy durva szabálytalanság, a kapura törő Kleist Salami lerántotta, a teljesen felesleges durvaságáért piros lappal bűnhődött. A Dunaferrnek ezúttal több gondja akadt a derekasan küzdő wroclawiakkal, de a hazai győzelmet és a továbbjutást semmi sem veszélyeztette.

Zubai Szabolcs remekelt a lengyel Wroclaw elleni visszavágón (Fotó: Danis Barna)
Zubai Szabolcs remekelt a lengyel Wroclaw elleni visszavágón (Fotó: Danis Barna)
Zubai Szabolcs remekelt a lengyel Wroclaw elleni visszavágón (Fotó: Danis Barna)
Miért nem sikerült megismételni a lengyelországi különbséget?
Imre Vilmos: - Sajnos dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést, a nagy különbségű győzelmünk egy picit elkényelmesített bennünket. Kint hetvenszázalékos kapusteljesítménnyel kezdtünk, ezt Stochl nem tudta megismételni. A lengyelek ezúttal jobban játszottak, teljes erőbedobásra késztettek bennünket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik