Remekül küzdött, <br> és nyert a Fradi

B. A., I. I.B. A., I. I.
Vágólapra másolva!
2004.10.30. 23:11
Címkék
Ezúttal majdnem magukra maradtak a fehérvári lányok, hiszen alig néhány szurkoló kísérte el őket az idény számukra talán legfontosabb rangadójára.








Aki viszont ott volt a Kőbányai úton, az a 9. percben csak dörzsölhette a szemét, hiszen villámrajtot vettek a vendégek, s egy 7-0-ás rohammal nyitották a meccset. Sugár (ekkor még) mindent védett, pontosak voltak a Cornexi lerohanásai, jellemző, hogy már három gólt szerzett Szabó Edina csapata, amikor először találkozott felállt védőfallal. A másik oldalon viszont semmi sem sikerült, pontatlanok voltak a támadások, míg Miklosová csak akkor találkozott a labdával, amikor kiszedte a hálóból. A szlovák kapus mentségére mindenképpen fontos megjegyezni, hogy többnyire kiszolgáltatott helyzetben volt. Öt másodperc híján kilenc perc telt el, amikor Tóth Tímea révén először betalált az FTC, igaz a válogatott átlövő fél perccel később már a második góljának örülhetett.
Fogcsikorgatva küzdött a hazai együttes, ám a Cornexi is tartotta a lépést. A fordulatot Németh András kapuscseréje hozta, Pastrovics Melinda ugyanis 4-9-nél lépett pályára, s bravúrjainak köszönhetően negyedórával később már vezetett a Fradi (14-13). Igaz a szünet előtt még kivágott egy rohamot a Cornexi, így a fehérváriak térhettek előnnyel pihenőre, ám fordulás után hamar eldőlt a csata.

Tóth Tímea tíz akciógólt szerzett (Fotók: Farkas József)
Tóth Tímea tíz akciógólt szerzett (Fotók: Farkas József)
Tóth Tímea tíz akciógólt szerzett (Fotók: Farkas József)
Kenyeres lerohanásból szerzett gólja után még a vendégek örülhettek, ezután viszont Pastrovics hosszú időre lehúzta a rolót. Majdnem tíz percen át érintetlen maradt a kapuja, ezalatt a Fradi négyszer is beköszönt. A Cornexi felállt fal ellen tehetetlen volt, a tanácstalannak tűnő játékosok egyre többet hibáztak, míg a Ferencváros ekkor már helyenként sziporkázott. Tóth Tímea akkor lőtt gólt egykori csapattársának, Sugár Tímeának, amikor akart, Kamper ellenállhatatlanul száguldozott, s a beállós Uhraková is elkapta a fonalat. Így tíz perccel a befejezés előtt már eldőlt a rangadó, ünnepelt a zöld-fehér szurkolótábor, a fehérváriak pedig beletőrődtek a vereségbe.
Pedig a kilencedik percben úgy tűnt, ez az ő napjuk lesz...

Minek köszönhető, hogy a pocsék kezdés után fordítani tudott a Fradi?
Pastrovics Melinda:
Egy pillanatra sem adtuk fel, ismét megmutattuk, hogy van tartása a csapatnak. Örülök a győzelemnek, mert tisztességesen küzdve, nagyon mélyről jöttünk fel

Szavazás

Ki nyeri meg a női kézilabda-bajnokságot?

---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik