Biztosan nyert a bajnok Dunaferr

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.09.19. 21:55
Címkék
Miközben a játékosok az öltözőben készülődtek, a két csapat szakvezetői csendes beszélgetéssel múlatták a mérkőzés előtti idegölő perceket, természetesen szakítottak időt az újságírók tájékoztatására is.
Németh András, a vendégek mestere a jól sikerült nyári felkészülésről beszélt. "Az eltervezett munkát végrehajtottuk, megyünk tovább a kijelölt úton, a mai mérkőzésen sok futásra szeretnénk építeni játékunkat - mondta a ferencvárosiak mestere. - Csenki Judit gerincbántalmak miatt hiányozni fog ma csapatunkból."
A másik oldalon Mátéfi Eszter foglalta össze a csapat várakozásait. "Kíváncsian várjuk, mennyire lendültünk játékba, hiszen még nagyon a bajnokság elején tartunk - fogalmazott a Dunaferr másodedzője. - Bízom benne, hogy hazai közönségünk előtt győzelmet aratunk. Nagy csatára számítok, hiszen a Ferencváros mindig hatalmas küzdelemre késztet bennünket." Az is kiderült, hogy a hazaiaknál bokasérülése miatt nem léphet pályára Németh Helga.
Az athéni olimpián szereplő nyolc dunaújvárosi és két ferencvárosi játékost virággal köszöntötték a hazai csapat utánpótlás-játékosai. Az első akció végén Pádár vállalkozott lövésre, Pálinger hárított. A túloldalon Kindl bombázott a kapu mellé, a 2. percben Radulovics nyitotta meg a gólok sorát (1-0). Németh András rögtön az elején "belenyúlt" a kialakított hadrendbe, a taktikai utasításokat feledő Pádárt Laluskával váltotta fel. A Ferencváros mesterének kényszerűségből is váltania kellett, Rábai egy ütközést követően megsérült, a folytatásban Kamper lett az FTC irányítója.

A Dunaferr fordulatszáma meglehetősen alacsony volt a találkozó elején, míg a vendégek sorra szerezték góljaikat. Tíz perc elteltével Tóth Tímea négyre növelte a zöld-fehérek előnyét (2-6). Kiss Szilárd is változtatott, még jobban megnyitotta csapata védekezését, s az így szerzett labdákkal sorra vezették lerohanásaikat az újvárosiak. Gáspár ügyes labdaszerzését követően végigrohant a pályán és góljával először vezetett a Dunaferr (8-7). A Ferencváros is fokozta a tempót, Pádár egyenlített, majd Mraviková újból visszavette a vezetést (9-10). Pálinger gyönyörű védésekkel kápráztatta el a közönséget, indításaiból pedig Nagy mérnöki pontosságú gólokat szerzett. Radulovics óriási hajrát vágott ki az első félidő végén, szórta a gólokat, miközben Pálinger hatástalanította Laluska hétméteresét.

Kemény csata folyt a pályán, ezt jelzi az újvárosi Nagy Ivett (fehérben) és a ferencvárosi Kovács Vera harca (Fotó: Meggyesi Bálint)
Kemény csata folyt a pályán, ezt jelzi az újvárosi Nagy Ivett (fehérben) és a ferencvárosi Kovács Vera harca (Fotó: Meggyesi Bálint)
Kemény csata folyt a pályán, ezt jelzi az újvárosi Nagy Ivett (fehérben) és a ferencvárosi Kovács Vera harca (Fotó: Meggyesi Bálint)
Szünet után sem adta fel a Fradi, s amikor Gáspár ziccerét hárította Miklosová, az ellentámadásból Kirsner szépített (21-16). Pigniczki percei következtek, két góljával már nyolcra nőtt a két csapat közti különbség (24-16). Laluska jeleskedett a vendégek közül, két gólt szerzett, majd büntetőt harcolt ki, de Kirsner kapu fölé vágta a labdát. A félidő közepén Radulovics tizedik gólját ünnepelte a közönség (26-19). A balkezes sztár a folytatásban álompasszokkal hozta helyzetbe társait. Két góljával Tóth Tímea tartotta a lelket csapatában (28-21). Friss erőket vetettek be az edzők, s Bulath bombagólokkal hálálta meg a bizalmat (32-22). Ezt követően egyre kevesebbet törődtek a védekezéssel a csapatok, a Dunaferr hibázott többet, és ezt a szemfüles vendégek Mraviková indításgóljaival kihasználták, így csökkent a különbség.

Önmagához képest milyen teljesítményt nyújtott csapata?
Németh András, az FTC edzője:

Ilyen különbséggel is megérdemelten győzött a Dunaferr, a második félidőben csak gyenge edzőpartnerek voltunk. Önmagához képest is gyatrán szerepelt csapatom, nagyon kevés ember teljesítményével vagyok elégedett.

Negyedóráig a Ferencváros uralta a játékot, mi változott ezt követően?
Kiss Szilárd, a Dunaferr edzője:

Még nyitottabbá tettük védekezésünket és ez alapvetően megváltoztatta a játék képét. Jó ritmusba kerültünk. Szélsőséges mérkőzést vívtunk, az elején négygólos hátrányba kerültünk, azután vezettünk tízzel is, a végére hat maradt belőle.

Szavazás

Ki nyeri meg a női kézilabda-bajnokságot?

---- Kulcsár Anita: - Az elején kicsit álmosan kezdtünk. Utána felpörgött a játékunk, feljavult a védekezésünk, támadásainkat pedig gólokkal tudtuk befejezni.

Pálinger Katalin: - Hullámzó teljesítményt nyújtottunk, ennek ellenére magabiztosan győztünk. A második félidőben picit kiengedett a védekezésünk, ez megmutatkozott a gólok számában is.

Rábai Edina: - A mérkőzés elején egy esésnél rosszul érkeztem a talajra és "labilis" lett a térdem, mintha valami nem lenne benne a helyén. Megpróbáltam még játszani, de egy indulócselt sem tudtam végrehajtani. Sajnos a védekezésünk szétesett, és úgy láttam, hogy a küzdőszellemünk sem volt megfelelő.

Tóth Tímea: - Nem véletlen, hogy a Dunaferr adja a válogatott gerincét. Nekünk még sokat kell fejlődnünk, remélem, hogy a hibáinkból tudunk okulni. ---- Esztergomi KSE-DVSC 23-35 (9-18)
Esztergom, 300 néző. V: Dravecz, Kovács F.
ESZTERGOM: Bartus - Horváth M., Mezőségi 2 (1), Nagy Mariann 4, Csernus 1, Lázár 2, VINCZE ZS. 6. Cs: Banák (kapus), Nagy Mária 1, Keczkó 1, Borkowska 3, Mészáros, Brecska 3. Edző: Németh Sándor
DVSC: Vorozscova - Kereki 4, BORÓK 6 (2), NYILAS 3, Orbán 2, Szűcs 4 (1), ARITON 5. Cs: Király (kapus), Latakaité 2, Sütő E., Madai, Csáki 2, Rácz 2, SOÓS 5. Edző: Laurencz László
Az eredmény alakulása. 6. p.: 0-4. 12. p.: 2-7. 18. p.: 6-11. 25. p.: 8-15. 37. p.: 9-23. 47. p.: 14-28. 51. p.: 17-31. 57. p.: 22-34
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/1, ill. 3/3

A fiatal esztergomi csapat megilletődötten kezdett, ám Németh Sándor időkérése után némileg bátorodott a játékuk. A jobb erőkből álló vendégek azonban egy hazai gólra mindig kettővel tudtak válaszolni, s megérdemelten győztek a volt esztergomi edző, Laurencz László irányításával.

Váci NKSE-Kiskunhalasi NKSE 39-37 (17-13)
Vác, 600 néző. V: Nagy, Túróczy
VÁC: Gridnyeva - Berta 4, HORNYÁK 5, ILYÉS 6, Ôri C. 4, MÁTYÁS 13 (7), Patru 1. Cs: JUHÁSZ (kapus), Moszkovaja 1, Farkas, REZI 3, Szentes 1, Mayer 1 (1), Tóth. Edző: Vura József.
KISKUNHALAS: Vörös - Virág, Ruskó 3 (2), Szűcs 1, Schmidt, Ancsin 1, Micskó 3. Cs: Veres (kapus), SZILÁGYI 8 (1), Valovics 3, Zámbó, GÖNCZÖL 5 (3), Kurgyis 2, Gulyás 1. Edző: Zsiga Gyula
Az eredmény alakulása. 8. p.: 3-5. 15. p.: 7-7. 19. p.: 10-7. 26. p.: 16-11. 37. p.: 22-15. 49. p.: 31-18. 54. p.: 35-23
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 8/8, ill. 8/6

A találkozó előtt adták át Mátyás Augusztának, az előző bajnokság gólkirálynőjének járó serleget. A hazaiak csapatkapitánya ezen felül a váci önkormányzat elismerését, a Vác Város Sportjáért kitüntető címet is átvehette. A hazaiak az első negyedórában csak nehezen találták meg a halasiak pattogó védekezésének ellenszerét. A félidő második felében aztán háromgólos hátrányból fogcsikorgató küzdelemmel tornászta fel magát megnyugtató előnyig Vura József csapata. Ezt aztán a szünet után néhány perc alatt meg is duplázták a váciak.

Vasas SC-Bp. Kőbánya-Spartacus 30-29 (14-15)
Fáy utca, 1200 néző. V: Kisfalvi, Péli
VASAS: Szemencsenko - Böde, Szélesi, KOROKNAI 4, Ábrahám 3, ÔRI A. 9 (4), HOROVA 7. Cs: Triffa, Pásztor (kapusok) Stiener 1, Blaskovits 3, Simon 3, Povázsay. Edző: Köstner Vilmos
KÔBÁNYA: Körmöczi - Lánczos 2, VÍGLÁSI 10 (3), Halmai 3, Veszeli 2, PÔCZE 5, Gálhidi 3. Cs: Orsós (kapus) Andrási 2, Csík, Szamosi, Nagy A., BALOG B. 2. Edző: Csík János
Az eredmény alakulása. 8. p.: 4-4. 14. p.: 5-9. 20. p.: 8-10. 28. p.: 13-13. 36. p.: 19-17. 45. p.: 24-22. 50. p.: 28-22. 57. p.: 28-27
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/5, ill. 3/3

Tíz percig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd Ôri kihagyott büntetője után Halmai és Víglási szép megoldásaival elhúztak a vendégek. Hatalmas futóversenyt hozott a második játékrész. Védekezésen nem nagyon lehetett rajtakapni a csapatokat, ezen a címen elsősorban tisztátalan ütközéseket láthattunk, viszont szép góloknak tapsolhatott a közönség. Döntő volt a Spartacus nyolcperces gólcsendje, amit hat találattal büntettek a hazaiak. De messze volt még a vége, sorozatban öt vendéggól következett. Az utolsó perc elején Pőcze egyre csökkentette a Vasas előnyét, és a játékidő lejárta után Gálhidi ki is egyenlített, ezt azonban jogosan nem adták meg, így maradt a minimális hazai győzelem.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik