Kulcsszerepben a fiatalok

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.08.02. 22:01
Címkék
A bajnoki felkészülés második hetét kezdték meg hétfőn Kolics János vezetőedző irányításával a Dunaferr férficsapatának tagjai. Már aki itthon van.
Sokan hiányoznak ugyanis válogatottbeli elfoglaltságok miatt. Császár Gábor az olimpiára utazó gárda tagja, míg Sándor Ákos, Zubai Szabolcs, Mikler Roland, Grebenár Gábor és Boda Péter az Európa-bajnokságra készülő juniorválogatottban gyakorol. Vasárnap ért véget az ifjúsági Eb, amelyen Kovács Róbert, Forrai Dániel, Muhl Antal és Széles László szerepelt, s ők szerdán kapcsolódnak be a munkába. Az ifiválogatottak mestere, Imre Vilmos, aki egyúttal a Dunaferr másodedzője is, már hétfőn ott volt a Dunaferr-csarnokban.

Az újvárosi Rosta Miklós (labdával) felépült térműtétjébôl és továbbra is a Dunaferr kulcsjátékosa lehet (Fotó: Danis Barna)
Az újvárosi Rosta Miklós (labdával) felépült térműtétjébôl és továbbra is a Dunaferr kulcsjátékosa lehet (Fotó: Danis Barna)
Az újvárosi Rosta Miklós (labdával) felépült térműtétjébôl és továbbra is a Dunaferr kulcsjátékosa lehet (Fotó: Danis Barna)
Jó hír, hogy Rosta Miklós térdműtétje után egyre intenzívebb munkát végezhet. Féléves olaszországi szereplés után tért vissza Bene Tamás. Újonc a jobbszélső Gúnya Péter, aki Szigetvárról érkezett, valamint a 20 esztendős Marjan Kleis, a szlovák juniorválogatott tehetséges irányítója, akire kezdetben elsősorban szélsőként számít Kolics János.
"Újult erővel, nagyon frissen dolgoznak a fiúk - dicsérte játékosait a mester. - Az idősebb korosztályt képviselő kulcsembereink mellett nagy erőt jelent számunkra, hogy az elmúlt évben beépített fiatalok az új bajnokságban már meghatározó játékosoknak számítanak. Sikerült erősítenünk is, bár a Veszprémbe szerződött Kertész Balázs személyében rutinos válogatott játékost veszítettünk el. Ôt mindenképpen kiemelkedő tudású, tapasztalt kézilabdázóval kellett pótolnunk, úgy érzem, Gúnya Péter alkalmas lehet erre a feladatra. Az elmúlt szezonban a bal szélre nem találtunk megfelelő embert, most Kleistől várjuk, hogy ezen a poszton maradandót alkosson, de irányítóként is lehetőséget kap."
Újvárosban jelenleg az erőfejlesztést tekintik a legfontosabbnak, de - a játékosok örömére - már a labda is előkerült. A bajnoki rajtig a tervek szerint többek között a veszprémiekkel, a Győrrel, a Hargitával és a Nagyatáddal is megmérkőznek a dunaújvárosiak, akik Szlovákiában és Olaszországban is túráznak. A Dunaferr SE-nél tapasztalható gazdálkodási nehézségek a férfi kézilabdázókat is érintik, magyarán anyagi gondokkal küzd a szakosztály. Szerencsére a játékosok profi gondolkodásúak, ráadásul az együtt végzett munka során jól összekovácsolódtak. Feladataikra, a minél jobb felkészülésre összpontosítanak, bízva az átmeneti időszakot követő kedvező változásokban.

Játék és edzősködés

A téli szünetben Olaszországba szerződött Bene Tamás visszatért a Dunaferrhez.
"Dél-Tirolban, Meranban szerepeltem, ahol az első hónap nehézségeit leszámítva, nagyon jól éreztem magam - mondta a játékos. - Szép-Kiss Krisztiánnal ketten voltunk magyarok a klubnál. Vele kezdettől jól megértettem magam a játékban. Amikor odakerültem, megnyertük az Olasz Kupát, zárásként pedig második helyen végeztünk a bajnokságban. Ez a csapat történetének legjobb eredménye. Nekem jól ment a játék, legtöbbször szélsőként szerepeltem, de többször irányítóként is pályára léptem. Marasztaltak ugyan, de mivel feleségem augusztusra babát vár, és utolsó éves vagyok a Testnevelési Egyetem szakedzői szakán, úgy döntöttünk, hazatérünk. Úgy tűnik, hogy a Dunaferrben folytatom a pályafutásomat, s emellett a helyi sportiskolában lesz egy utánpótláscsapatom."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik