Veszprém–Szeged finálé

MÉSZÁROS ISTVÁN, VARGA CSABAMÉSZÁROS ISTVÁN, VARGA CSABA
Vágólapra másolva!
2004.05.21. 21:48
Címkék
A szervezők abban bíztak, hogy a sportág igazi ünnepe lesz a Schiedel Magyar Kupa négyes döntője, ám a pénteki első párharcra félig sem telt meg a szolnoki Tiszaligeti sportcsarnok. Ebben valószínűleg közrejátszott az is, hogy egy órával a kezdés előtt hatalmas felhőszakadás zúdult a városra, s még azok sem mozdultak ki otthonukból, akik egyébként tervezték a meccslátogatást. Bent, a csarnokban mindkét együttes nyugodtan készülődött az elődöntőre.
"Semmilyen szenzációval sem tudok szolgálni, de így van ez rendjén. Az lenne a baj, ha a felkészülés hajrájában történt volna említésre méltó esemény" – mondta Kovács Péter, a bajnoki ezüstérmes Pick Szeged vezetőedzője.
"Az esélytelen nyugalmával várjuk a meccset, s abban bízunk, hogy semleges pályán meg tudjuk lepni a szegedieket, akiktől a bajnokság során egy pontot sem tudtunk rabolni" – fogalmazott Kovács Mihály, a Nyíregyháza mestere.

A szegediek kezdtek jobban, s Vadkerti találatával a tizedik percben 7–4-re elhúztak. Kovács Mihály időt kért, s ez jót tett a nyírségieknek, akik fegyelmezett játékkal folytatták, majd Tarnavölgyi góljával le is dolgozták a hátrányukat (9–9). Kettős emberelőnyhöz jutottak a szabolcsiak, ám nem tudták kihasználni ezt a lehetőséget. A félidő hajrájában felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott elhúzni, többnyire a Picknél volt az előny, de egy ízben a nyíregyháziak is átvették a vezetést.

A szegediek szerb válogatottja, Nikola Eklemovics (8) három góllal segítette együttesét az MK-fináléba (Fotó: Czagány Balázs)
A szegediek szerb válogatottja, Nikola Eklemovics (8) három góllal segítette együttesét az MK-fináléba (Fotó: Czagány Balázs)
A szegediek szerb válogatottja, Nikola Eklemovics (8) három góllal segítette együttesét az MK-fináléba (Fotó: Czagány Balázs)
Feltűnő volt, hogy a szegediek közül Oláh iratkozott fel a legtöbbször a góllövőlistára, igaz, ezúttal is az ő feladata volt a büntetők értékesítése. A fordulás után a csereként beálló Noris villant kétszer egymás után a jobb szélen, majd Bajusz is szerzett egy pazar gólt (17–13), s ebben az időszakban a nyírségiek nem tudtak túljárni az egyre jobban magára találó Puljezsevics eszén, és a szerencse is elpártolt tőlük. Ezúttal Kovács Mihály újabb időkérése sem segített (a nyíregyházi szakvezetőnek pólót kellett váltania, mert kék felsője zavarta az ugyanilyen színben pályára lépő ellenfél játékosait).
A szegediek zavara csak egy pillanatig tartott, a szabolcsiak viszont elveszítették a fonalat, képtelenek voltak túljutni a holtponton. Bécsi találatával még 18–15 lett az állás, utána viszont a Tisza-partiak zsinórban tíz gólt szereztek. Egyoldalúvá vált a párharc. Amíg az egyik oldalon Puljezsevics, Noris, és Bajusz vitte a prímet, a másikon sorra betliztek a legjobbak is, amit mindennél ékesebben bizonyít a csaknem húszperces gólszünet. A szombati finálé 18.30 órakor kezdődik (tv: Sport1), a KEK-indulásról döntő bronzmérkőzést 16.15 órakor rendezik meg (ezt vasárnap 14.15 órakor vetíti a Sport1). ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik