Az újvárosi védekezés magasiskolája

H. B., SZ. GY.H. B., SZ. GY.
Vágólapra másolva!
2004.04.14. 22:20
Címkék
A Dunaferr egy lépéssel közelebb került kedd este a bajnoki címhez, hiszen Kiss Szilárd alapszakaszelső csapata az újvárosi jégcsarnokban magabiztosan győzte le a Győrt.
Pálffy Zsuzsa ezúttal fôszerepet kapott (fotó: Danis Barna)
Pálffy Zsuzsa ezúttal fôszerepet kapott (fotó: Danis Barna)
Pálffy Zsuzsa ezúttal fôszerepet kapott (fotó: Danis Barna)
Pálffy Zsuzsa ezúttal fôszerepet kapott (fotó: Danis Barna)
Pálffy Zsuzsa ezúttal fôszerepet kapott (fotó: Danis Barna)
Pálffy Zsuzsa ezúttal fôszerepet kapott (fotó: Danis Barna)
Nagy csatát, és mérsékelt színvonalat hozott a rangadó, ám ne feledjük: mindkét együttes európai kupaelődöntőt játszik vasárnap (a Dunaferr a BL-ben a dán Slagelse, míg az ETO az EHF-kupában a norvég Vag HK ellen játszik), ráadásul a jégcsarnok jóformán ismeretlen közege, a szokatlan fény és talajviszonyok jócskán gyengítették az együttesek teljesítményét.
"Kusza volt ez a mérkőzés – fogalmazott Kiss Szilárd. – A sikert főként a védekezésünknek köszönhetjük. Szerdától már minden erővel a Slagelse ellen készülünk, s bár minden mérkőzés más, az biztos, hogy vannak olyan jelek, amelyek alapján mindenképpen javulnunk kell vasárnapig." Pigniczki Krisztina ezúttal a kiváló védekezés mellett gólokkal is jeleskedett. "Nagyon kemény csatában tudtunk két pontot szerezni, de úgy gondolom, hogy ezen a brusztolós mérkőzésen is megérdemelten győztünk – kezdte a válogatott irányító. – Három napja edzünk a jégcsarnokban, és látszott a játékunkon, hogy még nem érezzük igazán itthon magunkat."
Pálffy Zsuzsa remek cserének bizonyult, öt góllal és kiemelkedő teljesítménnyel járult hozzá csapata sikeréhez. "Ebben a szezonban sajnos a beugró szerepköre jut nekem, de mindig nagyon örülök, ha lehetőséget kapok – mondta a szélső. – A második félidő fontos szakaszában én voltam az egyetlen friss ember csapatomban, a többiek kicsit fáradtabban mozogtak a szokásosnál, ehhez hozzájárult a vendégek verekedő stílusa is. Ilyen mérkőzésre számítottunk, szerencsére volt egy olyan időszaka a találkozónak, amikor meg tudtunk lépni a győriektől, utána már ők sem bírták fizikálisan az iramot." Pálinger Katalint a hazaiak válogatott hálóőrét az előző szezonra emlékeztette az összecsapás. "A tavalyi, Slagelse elleni EHF-kupadöntő előtt is a győrieket fogadtuk először a jégcsarnokban, és akkor éppen csak el tudtuk csípni a győzelmet – emlékezett a világ egyik legjobb kapusa. – Remélem, hogy ez a mostani meccs jó előjel és hasonló sikert tudunk elérni a dánok ellen, mint tavaly hazai pályán.

Az NSO ajánlja:

Bajnoki rájátszás
Rájátszás, az 5-8. helyért
Rájátszás, a 9&
Az alapszakasz eredményei

Bajnoki adatbank

Kézilabda-fórumaink

Szavazás

Ki nyeri a férfi NB I-et?

Támadójátékunknak mindenképpen javulnia kell, de a küzdeni tudással és az akarattal szerintem semmi gond nem volt, ezért is tudtunk győzni." Pálinger a mérkőzés után egykori edzőjével, Róth Kálmánnal is váltott néhány nagyon sokak számára megszívlelendő mondatot a két klub között az utóbbi időben elmérgesedett viszonyról. "Mindketten úgy véljük, hogy nem szabad belemenni a nyilatkozatháborúba. Előfordulhat, hogy kívülállók akarnak olyan hangulatot teremteni közöttünk, ami semmiképpen nem jó a magyar kézilabdázásnak. Nem szabad ellenséges hangulatnak kialakulnia a két csapat között, mert az senkinek sem jó. A vesztes gratulál a győztesnek, és kész!"
A Graboplast ETO háza táján természetesen nem volt túl vidám a hangulat. "Teljesen leblokkolt csapatunk, de ennek az okát nem tudom megmondani"– kesergett Mehlmann Ibolya. Róth Kálmánnak, a győriek mesterének csütörtökre virradó éjjel nem jött álom a szemére. "Csak forgolódtam, állandóan a szerda esti események kavarogtak gondolataimban – mondta a szakember. – A Dunaferr – bár ezúttal visszafogottabban játszott – teljesen megérdemelten nyert, ugyanakkor a mi csapatunk jóval kevesebbet nyújtott annál, mint amit elvártam az együttestől. Egyik alapemberünk, Vérten Orsolya combizomhúzódás miatt egy hete nem edzett. A találkozó előtt bemelegített, de érezte sérülését, nem játszhatott. Helyét az a Juhász Gabriella, majd Belső Anett foglalta el, akik a junior válogatott bukása miatt komoly lelki teherrel érkeztek haza az ausztriai Eb-selejtezőről. Ennek ellenére nagyobb tüzet, lelkesedést és főleg fegyelmezettebb játékot vártam csapatomtól. Döntő volt az is, hogy húsz percet játszottunk emberhátrányban. Ezt túlzottnak tartom, mert a sorozatos szabálytalan védekezés egyáltalán nem jellemző ránk. Hozzájárult vereségünkhöz az is, hogy kulcsjátékosaink közül néhányan mint Nitescu, Mehlmann, Mörtel elmaradtak megszokott teljesítményüktől."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik