Magabiztos volt a Dunaferr

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2003.12.20. 23:08
Címkék
A spanyolok ragaszkodtak a zárt kapus edzésekhez, így a kíváncsi dunaújvárosi kézilabda-kedvelők csak a mérkőzés előtti bemelegítés során ismerkedhettek a vendégekkel.
A Valencia roppant készséges vezetőedzője Manuel Marti előzetesen megígérte, nem adják olcsón a bőrüket. "Gazdasági okok miatt kellett feladnunk pályaválasztói jogunkat, de harcolni fogunk, nagyon kemény mecscset várok" – mondta a szakember. A Dunaújváros vezetőedzője Kolics János örömmel nyugtázta, hogy játékosai igen jó hangulatban készülődtek a kezdés előtti percekben. "Bízom benne, hogy mindenki maximális elszántsággal fog küzdeni csapatomból – fogalmazott az újvárosiak mestere. – A spanyolok egyetlen pillanatra sem érezhetik, hogy esélyük lehet Dunaújvárosban."
A kupasorsolás alapján az első mérkőzésen a valenciaiak számítottak pályaválasztónak, ám ez a jegyzőkönyv készítőin kívül senkit nem zavart, a Dunaferr az első pillanattól éreztette: övé a hazai pálya. A spanyolok kezdték a játékot, ám egy labdaszerzés után, már a 25. másodpercben Császár révén előnybe került a Dunaferr. Kemény, és Katzirz kiválóan védekezett, a megszerzett labdákat pedig Kertész, vagy Császár biztosan lőtte a hálóba. A 8. percben ítéltek először büntetőt a játékvezetők, Császár biztos kezű végrehajtónak bizonyult (5–3). Richard Stochl egyre gyakrabban találkozott a labdával. Belelendült a spanyolok kapusa, Moyano is, előbb Bene, majd Sándor lövését hárította. Navarro hétméteresét viszont Stochl védte és Kertész újabb gólja után 11–7-nél időt kért a Valencia. A mérkőzést remekül kézben tartó fehérorosz játékvezetők a 25. percben ítélték az első kiállítást, és a dunaújvárosiak éltek a lehetőséggel, először vezettek öt góllal.

Rosta Miklós (balra) és társai tízgólos elônyt szereztek a vasárnapi visszavágóra (Fotó: Danis Barna)
Rosta Miklós (balra) és társai tízgólos elônyt szereztek a vasárnapi visszavágóra (Fotó: Danis Barna)
Rosta Miklós (balra) és társai tízgólos elônyt szereztek a vasárnapi visszavágóra (Fotó: Danis Barna)
Eladott labdák, kihagyott helyzetek vezették be a második félidőt. Aztán Kuzmicsovnak és Császárnak köszönhetően beindult a gólgyártás, ám csak az egyik oldalon, mivel a határozott védőfal mögött Stochl továbbra is káprázatos védéseket mutatott be, miközben két büntetőt is hárított. Erre nagy szükség is volt, mert a játékrész középső harmadában több helyzetet is elpuskáztak az újvárosiak. A félidő közepén már kilenc góllal elhúzott a Dunaferr, Krivokapics egymás után háromszor is eredményesnek bizonyult. Az 50. percben a társait remekül kiszolgáló Rosta is belőtte első gólját. Kettős emberhátrányba került a spanyol együttes, és Kertész büntetett (31–11). A mérkőzés utolsó másodperceiben az ördöngős Kuzmicsov növelte tízgólosra az előnyt. Így a vasármapi visszavágóra – szerencsére – nem sok izgalom maradt.

Mestermérleg
Kolics János:
– Döntőnek bizonyult hogy a mérkőzés elejét elsősorban szikrázóan kemény védekezésünknek, és bravúros kapusteljesítményünknek köszönhetően sikerült elkapni és az indításokat, lerohanásokat is gólokkal tudtuk befejezni. Öszszességében az történt a pályán, amit elterveztük.
Manuel Marti: – Ahogy vártuk, remek csapattal találkoztunk, de remélem vasárnap megmutatjuk, mi is tudunk ennél jobban játszani.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik