Pompás Dunaferr-rajt

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2003.09.12. 21:55
Címkék
Dunaferr SE–Tatabánya-Carbonex KC 32–22 (18–13)
Dunaújváros, 800 néző.
V: Kékes Cs., Kékes P.
DUNAFERR: STOCHL – KERTÉSZ 9 (3), Dénes 1, ROSTA M. 5, KEMÉNY, Katzirz 5, Bene 2. Cs: Mikler (kapus), KRIVOKAPICS 7 (1), Császár 2, Kuzmicsov 1, Sándor, Boda, Grebenár. Edző: Kolics János
TATABÁNYA: Szathmári – Kuzma 1 (1), Serfel 3, SZÖGI 3, ROSTA I. 1, Szotyori 4 (1), Törő 6 (5). Cs: Pulay (kapus), Németh 2, Iváncsik T. 2, Kiss, Lengyel M., Lengyel P., Salamon. Edző: Kanyó Antal
Az eredmény alakulása. 3. p.: 2–0. 8. p.: 5–2. 13. p.: 7–6. 18. p.: 12–7. 27. p.: 14–10. 46. p.: 25–17. 48. p.: 27–18. 56. p.: 30–22
Kiállítások: 18, ill. 14 perc
Hétméteresek: 8/4, ill. 10/7

Az újvárosi Milorad Krivokapics káprázatos formában kezdte az évadot (fotó: Danis Barna)
Az újvárosi Milorad Krivokapics káprázatos formában kezdte az évadot (fotó: Danis Barna)
Az újvárosi Milorad Krivokapics káprázatos formában kezdte az évadot (fotó: Danis Barna)
A nyáron alaposan megerősödött játékosállományú Tatabánya a nagy rivális Dunaferrhez látogatott. Kanyó Antal, a vendégek edzője bosszankodott is a sorsolás miatt. "Jobb lett volna hat-nyolc forduló után Dunaújvárosba jönni, akkor már érettebben játszanánk – mondta. – A felkészülési mérkőzéseken jó játékkal rukkoltunk elő, kíváncsian várom, mi látszik ebből ma.” A másik oldalon Kolics János egy pillanatra sem titkolta, biztos győzelmet vár tanítványaitól. "Kemény védekezésünkben és kapusaink jó teljesítményében bízom, valamint Kuzmicsov kollektív, jó szemléletű irányítómunkája lehet a két pont megszerzésének titka” – vélekedett a Dunaferr hajdani kitűnősége.
A Dunaferr kezdte jobban a játékot, és Krivokapics nyitotta a gólok sorát, majd Kertész következett. Stochl, illetve a túloldalon Szathmári (ők ketten néhány hónapja még csapattársak voltak Újvárosban) egyaránt bravúrosan védett. Rosta István kiállítását követően Krivokapics növelte csapata előnyét, és a nagy lelkesedéssel játszó Kertész, valamint Rosta Miklós játéka határozta meg a Dunaferr akcióit. A félidő hajrájában mindkét edző kissé átalakította csapatát, a hazaiaknál a már két kiállítást begyűjtött védőspecialista Keményt pihentette Kolics mester, Rosta Miklós pedig csak védekezett. A Tatabányában Kiss István vette át a karmesteri szerepet, és a jobb szélen Iváncsik Tamás állt a csapatba. A Dunaferr védelmének megerősítésére a sérült Sándor Ákos is pályára lépett.
Pánovics Lajos, a vendégek pályaedzője, aki korábban évekig irányította a hajdani Dunaújvárosi Kohászt is, a szünetben arról panaszkodott, hogy játékosai nem készítik elő a lövéseket, és a szélsőjátékuk is észrevehetetlen.
A szünet után az elnyűhetetlen Kertész akcióból és büntetőből is növelni tudta csapata előnyét. A félidő közepén Bene csodálatos átadásából Rosta Miklós lőtt gólt (27–18). Elsősorban a remekül védő Pulay bravúrjainak köszönhették a tatabányaiak, hogy nem nőtt a hátrányuk. A hajrában ismét megtáltosodott a Dunaferr, Katzirz és a végig remeklő Krivokapics növelte a különbséget. A bronzéremre pályázók csatáját így látta Skaliczki László, szövetségi kapitány: "Erőteljesebben kézilabdázott a Dunaferr, és stabil védekezésének, valamint felállt fal elleni eredményesebb játékának köszönhetően megérdemelten szerezte meg a két pontot.”

Mestermérleg
Kolics János:
– Biztos voltam a sikerben, de ekkora különbségű győzelemre magam sem számítottam. Minden játékosunk hozzátett valamit a sikerhez.
Kanyó Antal: – Tavaly még nem lett volna csoda, ám, sajnos az idén játszottunk kezdők módjára Dunaújvárosban. Az éles helyzetekben a Dunaferr rutinja dominált.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik