Győr a Fradi fekete városa

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2003.05.02. 21:17
Címkék
A fővárosi és a győri zöld-fehérek találkozója mindig jelentős esemény, s így van ez most is, annak ellenére, hogy az eredmény már nem befolyásolja a bajnokság élcsoportjának végső sorrendjét. Az aranyérem sorsa már eldőlt, bajnok a Dunaferr, és csaknem biztosra vehető az is, hogy a Herz-FTC végez a második, míg a Graboplast ETO a harmadik helyen. Ennek ellenére nem tét nélküli játszadozásnak, hanem hatalmas presztízscsatának lehetnek szemtanúi azok, akik szombaton Győrött kilátogatnak a Magvassy-sportcsarnokba.
Mörtel Renáta, a Gyôr egyik legjobbja a Fradi ellen is bizonyítani akar
Mörtel Renáta, a Gyôr egyik legjobbja a Fradi ellen is bizonyítani akar
Mörtel Renáta, a Gyôr egyik legjobbja a Fradi ellen is bizonyítani akar
Mörtel Renáta, a Gyôr egyik legjobbja a Fradi ellen is bizonyítani akar
Mörtel Renáta, a Gyôr egyik legjobbja a Fradi ellen is bizonyítani akar
Mörtel Renáta, a Gyôr egyik legjobbja a Fradi ellen is bizonyítani akar
Mindkét csapatnak akad törlesztenivalója egymással szemben. Az ETO-nak azért, mert mintegy két héttel korábban a rájátszás első fordulójában a Népligetben kínos vereséget szenvedett (44–31). Farkas Ágiéknak pedig azért, mert leutóbb 1996. november 13-án tudtak nyerni Győrött. Azóta még pontot sem tudtak szerezni a kisalföldi megyeszékhelyen, és így Győr számukra méltán nevezhető fekete városnak. A legutóbb – tavaly október 5-én – Győrött lejátszott találkozójukon biztos győri győzelem született (35–25).
"Szerdán megszakadt a hosszú győzelmi sorozatunk a Cornexival szemben Székesfehérvárott – mondta Róth Kálmán edző. – Ez elsősorban lelkileg viselte meg a lányokat, ezért legfontosabb feladatomnak azt tartottam az utóbbi két napban, hogy felrázzam őket, s megértessem valamennyiükkel, hogy az élet nem állt meg. Számunkra a bronzérem megszerzése – amit az erőviszonyok, a körülmények ismeretében reálisnak tartok – szép siker. Most az a fontos, hogy a Fradival szemben hazai pályán hosszú idő óta tartó győzelmi sorozatunk ne szakadjon meg.”
"Sajnos Székesfehérvárott véget ért egy szép sikersorozatunk. Most az a célunk, hogy az idei bajnokság utolsó hazai mérkőzésén győzelemmel ajándékozzuk meg a nekünk sok támogatást adó közönségünket” – tervezgetett Mörtel Renáta, a győriek fiatal, gólerős átlövője.
Vanyus Attila, a Győri ETO KC elnöke sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy Irina Sirina, a honosítás előtt álló kitűnő kapus – akit külföldről és itthonról egyaránt több egyesület megkeresett – 2004. június 30-ig meghosszabbította szerződését. Az ugyancsak lejáró szerződésű további játékosokkal (Lovász Zsuzsanna, Köbli Anett, Horváth Roxána) még tárgyalnak. A klub szeretne két magas, belső posztokon bevethető, védekezni tudó játékossal erősíteni (két hazai és egy külföldi kiszemelt jöhet szóba), de neveket nem árultak el.
A Herz-FTC mestere, Németh András és Göd város vezetősége laza programot állított össze csütörtökre a népligeti lányoknak. "Játékosaink Gödön, vagyis a lakóhelyemen gyülekeztek, és sportolással fűszerezett szabadprogramjukban strandolás, szauna, némi labdajáték, a Győr taktikájának videós elemzése, végül popkoncert szerepelt – mondta a mester. – A szerdai találkozónkon Esztergomban kiújult Katerina Miklósová kapus deréksérülése, és néhány napig pihennie kell, ráadásul Tóth Tímea megfázott, és nem biztos, hogy játszhat szombaton. Mivel a másik kapusunk, Sugár Tímea is sérült – egy hete műtötték a térdét – két ifjúsági korú kapussal, Szűcs Orsolyával és Gábor Anitával készülünk a rangadóra. Az esélyeink nem rózsásak, de nyugodtan kézilabdázhatunk, mert a bajnokságban a fontosabb kérdések gyakorlatilag eldőltek.”
A Fradiban a sérülések okozzák a legsúlyosabb gondokat, ugyanakkor nagy a sürgés-forgás Maglódi Lajos szakosztály-igazgató irodája körül is, mert több játékossal tárgyal szerződése meghosszabbításáról, esetleges távozásáról, valamint akadnak jelöltek, akiket szívesen látna soraiban a Herz-FTC. "A lejáró szerződésű és távozni szándékozó lányok közül néhányat tévesen tájékoztattak az igazolási szabályokról – mondta az igazgató. – Nem mehetnek szabadon akárhova, mert leendő klubjuknak és a Fradinak mindenképpen meg kell egyeznie. Ha ez a megállapodás nem jön létre, a játékosnak egy évet ki kell várnia, s addig a Herz-FTC-ben marad a játékjoga.”
Sugár Tímea gyógytornázás közben vette fel telefonját. "A combizmaimat akkor is erősítenem kell, ha a begipszelt térdemet egyelőre nem mozgathatom – mondta. – Vasárnap kiveszik a varratokat, és az orvosok szerint a júliusi alapozást minden gond nélkül elkezdhetem a csapatban. A keresztszalagpótlás és a porcműtét is jól sikerült.”
Visszapillantó
1998–1999Győr–FTC 29–26
FTC–Győr 25–23
1999–2000FTC–Győr 24–22
Győr–FTC 27–26
2000–2001Győr–FTC 32–30
FTC–Győr 36–18
2001–2002FTC–Győr 31–27
Győr–FTC 38–35
FTC–Győr 33–24
Győr–FTC 34–22
2002–2003Győr–FTC 35–25
FTC–Győr 29–30
FTC–Győr 44–31
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik