Kupacsapatok egymás ellen

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2003.04.01. 21:20
Címkék
A válogatott győri tornája után, és klubcsapataink KEK-, illetve EHF-kupa-elődöntői előtt szerdán a bajnoki rájátszásban újabb rangadóra kerül sor a Graboplast ETO KC csarnokában. Ezt az ütközetet mind a házigazda, mind a Cornexi Alcoa a hét végén megrendezendő európai kupaelődöntők főpróbájának tekinti. A szerdai mérkőzés tétje azonban ezen kívül is óriási.
Lovász (5) kitűnô formában várja a rangadót, míg Deli (21) sérüléssel bajlódik
Lovász (5) kitűnô formában várja a rangadót, míg Deli (21) sérüléssel bajlódik
Lovász (5) kitűnô formában várja a rangadót, míg Deli (21) sérüléssel bajlódik
Lovász (5) kitűnô formában várja a rangadót, míg Deli (21) sérüléssel bajlódik
Lovász (5) kitűnô formában várja a rangadót, míg Deli (21) sérüléssel bajlódik
Lovász (5) kitűnô formában várja a rangadót, míg Deli (21) sérüléssel bajlódik
Az elmúlt nyolc évben 18 bajnoki mérkőzést vívott egymással a két szomszédvár csapata, s ezeken egy döntetlen mellett két székesfehérvári és tizenöt győri győzelem született. A múlt eredményei tehát óriási győri fölényről árulkodnak, de tudjuk, hogy ez a mai helyzetben már nem sokat jelent.
Jelenleg mindkét csapattal a válogatott játékosok egész sorát vonultatja fel, magyarán kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Ezt bizonyítja az is, hogy az alig két hónappal ezelőtt, ugyancsak Győrött vívott összecsapásuk 26–26-tal zárult, mégpedig úgy, hogy egy perccel a befejezés előtt még a fehérvári lányok vezettek. A maga elé célként dobogós helyezés elérését tűző Cornexinek azért is különösen jelentős ez a találkozó, mert az alapszakaszban vívott rangadókon mindössze egy pontot tudott szerezni, s emiatt már így is ötpontos hátrányban van a vetélytársaival szemben.
"Az elmúlt héten gyakorlatilag nem tartottunk klubedzést – kezdte mondandóját Róth Kálmán, a Graboplast edzője –, mivel játékosaim közül négy lány – Görbicz, Mehlmann, Lovász és Sirina – a válogatottban, Vérten és Jókai a ligacsapatban, Mörtel, Herr, Petróczi és Farkas a juniorválogatottban, míg Bódi és Micsko az ifjúsági válogatottban szerepelt. Ôk csak hétfőn találkoztak újra közös edzésen, amelyen viszont örömmel tapasztaltam, hogy valamennyien sérülés nélkül úszták meg címeres mezes szereplésüket. Kemény, valóban embert próbáló napok előtt állunk, mivel a nagyon fontos bajnoki rangadó után szombaton utazunk Franciaországba, ahol vasárnap a KEK-elődöntő első mérkőzését vívjuk a Besancon ellen. Ott is helyt kell állnunk, de azzal a mérkőzéssel jelenleg még senki sem foglalkozik, s ezt nem is engedem, mert csakis a szerdai találkozóra koncentrálunk. Ez a feladat is nagyon fontos, mert a nagyon jó, várhatóan igen motivált Fehérvár ellen szeretnénk itthon tartani a bajnoki pontokat. Győzelmünk jelentősen növelné előnyünket az éremért folyó harcban, ezen túl pedig megfelelő önbizalmat adna a vasárnapi KEK-mérkőzésre.”
A fehérváriak is roppant elszántan készülődtek a győri megméretésre, amely nekik is főpróba lesz a Dunaújvárossal vívandó EHF-kupa-elődöntőjükre.
"Egyetértek győri kollégámmal abban, hogy az európai kupacsatát egyelőre szinte szóba sem hozzuk, hiszen most a szerdai rangadó a legfontosabb – mondta Pánczél Barabás, a Cornexi-Alcoa mestere. – Élesen külön kell választani a bajnoki céljainkat, és feladatainkat a kupában. Éppen elég gond, hogy akad olyan mérkőzésünk, amelyről – mivel nem tudtunk ellenfelünkkel megállapodni az időpontban – a megkérdezésünk nélkül a liga, vagyis a többi együttes dönthetett. Felemás volt a felkészülésünk a győri rangadóra, hiszen a mi játékosaink közül is több hiányzott, ám mindent megtettünk, hogy szerdán megálljuk a helyünket, és két ponttal térjük haza. Ez feltétlenül kell a felzárkózásunkhoz. Nagyra becsüljük a Győrt, ám mindent megteszünk a legyőzéséért. A sérült Grezner biztosan nem szerepelhet, és egyelőre Deli játéka sem biztos.”
Visszapillantó
1995–1996Győr–Cerbona21–15
Cerbona–Győr13–22
1996–1997Győr–Cerbona27–22
Cerbona–Győr15–21
1997–1998Győr–Cerbona23–13
Cerbona–Győr18–28
1998–1999Győr–Cerbona39–15
Cerbona–Győr24–22
1999–2000Cornexi–Győr29–22
Győr–Cornexi36–18
2000–2001Cornexi–Győr22–33
Győr–Cornexi43–28
2001–2002Győr–Cornexi31–28
Cornexi–Győr26–29
Győr–Cornexi32–27
Cornexi–Győr27–29
2002–2003Cornexi–Győr28–29
Győr–Cornexi26–26
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik