Rajt a női Arany Ligában

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.08.02. 20:19
Címkék
Gőzerővel készülnek a szeptemberi bajnoki rajtra az NB I-es női csapatok, amelyek közül a Cornexi-Alcoa és a Győri Graboplast ETO KC szombattól egy új nemzetközi felkészülési küzdelemsorozatban, a négy ország nyolc csapatát felvonultató Arany Ligában is megméreti magát.A Győri Graboplastban vezetőedzői minőségében folyamatosan a hatodik évét töltő Vura József az utóbbi két hétben több mint húsz edzést tartott az elmúlt évi bajnokság bronzérmesének, EHF-kupa-döntősének és Magyar Kupa-ezüstérmesének. "Eddig remekül dolgoztak a lányok, csak dicsérni tudom a hozzáállásukat, az akaratukat – mondta Vura József. – A juniorválogatott játékosaink ugyan hiányoznak, de példás az együttműködésem Kovács Péterrel, a korosztályos legjobbak edzőjével, és kérésemre esetenként elengedi a keretben dolgozó egyik vagy másik játékosomat. Rossz hír, hogy az egyik edzésen térdsérülést szenvedett együttesünk egyetlen új szerzeménye, a jugoszláv Krusevac csapatából érkezett Ana Djokics. Az orvosok részleges térdszalagszakadást állapítottak meg, így a beállós egy hónapig csak különleges edzéseket végezhet Nagy Sándor rehabilitációs edző irányításával. Öröm viszont, hogy a bokaszalagműtéten áteső Jókai Nóra felépült. Tovább fiatalítottunk, két tizennyolc éves sajátnevelésű reménységünket, Farkas Verát és Mörtel Renátát is behívtuk a felnőtt NB I-es keretünkbe”.A Győr a héten már felkészülési mérkőzéseket játszott, és a szlovák bajnokság harmadik helyezettje, az Inter Bratislava ellen kétszer is jelentős gólkülönbséggel győzött.A Graboplast ETO szombaton Varasdon a Koka ellen kezdi az Arany Liga-küzdelmeket. "Jó ötletnek, remek felkészülési lehetőségnek tartom ezt a tornát – folytatta a győri vezetőedző. – Kár, hogy csak egy alkalommal, éppen az augusztus 17-én és 18-án Győrött rendezendő fordulóban tudunk teljes csapattal kiállni, a további három fordulóban hol a junior Európa-bajnokságra készülők – Petróczi Viktória, Herr Orsolya, Bódi Bernadett, Szórádi Katalin –, hol pedig a felnőtt válogatottba meghívottak –Kindl Gabriella, Mehlmann Ibolya, Lovász Zsuzsanna, Görbicz Anita – hiányoznak.” Az Arany Liga nyolc mérkőzése mellett augusztus 16-án Győrött a német Nürnberg ellen, augusztus 30-án pedig Pozsonyban az Inter Bratislava ellen játszik a Vura-csapat, majd bajnoki felkészülését szeptember 5. és 9. között tiszaújvárosi edzőtáborozással zárja. "Igyekszünk a legjobban felkészülni, mivel meglátásom szerint az új bajnokság minden idők legerősebb hazai sorozata lesz, amelyben dobogóra várom csapatunkat – mondta Vanyus Attila klubelnök. – Szinte valamennyi, eddig külföldön szereplő magyar sztár visszatért az NB I-be, de az idő nekünk dolgozik, fiataljaink egyre rutinosabbakká válnak.” A fiatalokhoz kapcsolódó győri hír, hogy augusztus 9. és 11. között Svédország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország ifjúsági női válogatottjai Győrött találkoznak az Olimpiai Reménységek Tornáján.
Nôi Arany Liga
Az elsô forduló programja. Szombat: Podravka Koprivnica (horvát)–Cornexi-Alcoa, Kapronca, 19. Koka (horvát)–Gyôri Graboplast, Varasd, 19. Vasárnap: Koprivnica–Gyôr, Kapronca, 11. Koka–Cornexi, Varasd, 10
Nôi Arany Liga
Az elsô forduló programja. Szombat: Podravka Koprivnica (horvát)–Cornexi-Alcoa, Kapronca, 19. Koka (horvát)–Gyôri Graboplast, Varasd, 19. Vasárnap: Koprivnica–Gyôr, Kapronca, 11. Koka–Cornexi, Varasd, 10
A nyári igazolási időszakban olimpiai ezüstérmes világklaszisokkal (Deli Rita, Farkas Andrea, Siti Bea) megerősödött székesfehérvári Cornexi-Alcoa otthona, a Köfém-sportcsarnok az utóbbi hetekben felújítás alatt állt, ezért gyakorlatilag használhatatlan volt. Emiatt két hétig Tatabányán tréningezett Zsiga Gyula mester együttese, míg ezekben a napokban Dunaújvárosban edzett. Természetesen már a kerettel készült az említett három friss szerzemény, akinek a munkáját különösen az a csapatra való tehetséges serdülő, ifjúsági és juniorválogatott játékos lesi, figyeli, akit a szakemberek kiemeltek korosztályából, ezért a felnőttek között is gyakorolhat. Csenki Györgyné utánpótlásedző tanítványai közül a legnagyobb ígéret Tápai Szabina és Keczkó Andrea, és várhatóan a Tatabányáról igazolt szélső, Ôri Edina is Zsiga Gyula keretéhez csatlakozik (ő jelenleg az agusztus 23-án Finnországban kezdődő korosztályos Eb-re készül a juniorválogatottban).
A Németországból hazatért Nagy Andrea az előzetes hírekkel ellentétben mégsem lesz a Cornexi játékosa, viszont helyette a jobbszélső posztra a román válogatott Christina Gisca (Rapid Bucuresti) érkezett, aki már Sitiékkel készül, s ha minden részletben meg tud állapodni a vezetőkkel, akkor a nagy terveket szövögető Fehérvár egyik erőssége lehet.
A cornexis lányok és vezetők az első alaposabb erőfelmérőnek tartják az Arany Ligát, amelyben a világhírű, 1996-ban BL-t nyerő kaproncaiak ellen kezdenek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik