Kerékpár: bejelentette visszavonulását a háromszoros magyar bajnok bringás

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.10.01. 15:16
Kusztor Péter (Fotó: AFP)
Hivatalos Instagram-oldalán jelentette be az országúton kétszeres magyar bajnok kerékpáros, Kusztor Péter, hogy befejezi pályafutását: az idei volt az utolsó idénye a profik között.

 

A 2010-ben és 2012-ben az országúti kerékpárosok mezőnyversenyében, 2010-ben pedig az időfutamban magyar bajnoki címet szerző Kusztor Péter a közösségi oldalán közzétett videóban bejelentette, az idei volt az utolsó idénye a profik között.

„Harmincegy évet töltöttem ebben a gyönyörű sportágban, s úgy tűnik, ennek most vége, mert a mostani volt az utolsó idényem profiként. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ilyen pályafutásom lehessen. Külön köszönet a Novo Nordisknek, amiért lehetővé tette, hogy a karrierem végén a világ legjobbjaival együtt versenyezhessek” – fogalmazott búcsúzó videójában az idén 40. életévét betöltő Kusztor.

Kusztor 2008-ban szerepelt a pekingi olimpia országúti mezőnyversenyében. A 2018-as cseh körversenyen történt bukása nyomán derült ki róla, hogy cukorbeteg, ezt követően került az egyes típusú diabéteszes sportolókból álló Novo Nordiskhez. Hat idényt tekert a Pro Team besorolású amerikai csapatban, amellyel 2019-ben és 2021-ben is szerepelt az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok közé tartozó Milánó-Sanremón.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik