Lánya műtéte miatt nem indul a korábbi olimpiai bajnok az országúti kerékpáros vb-n

Vágólapra másolva!
2024.09.23. 11:55
Richard Carapaz (Fotó: Getty Images)
A korábbi olimpiai bajnok és Giro d'Italia győztes Richard Carapaz családi okok miatt visszalépett a zürichi országúti kerékpáros világbajnokság vasárnapi mezőnyversenyétől.

A 31 esztendős ecuadori hegyimenő idén szakaszt nyert, valamint a hegyi pontverseny győzteseként pöttyös trikós lett a Tour de France-on, a két hete zárult Vuelta a Espanán pedig a negyedik helyen zárt összetettben. A 4470 méter szintemelkedést tartalmazó, 274 kilométer hosszú világbajnoki mezőnyversenyen viszont a tervekkel ellentétben nem lesz ott, miután hétfői közleményében bejelentette: hazautazott, hogy a sürgősségi műtéten átesett lánya mellett legyen.

„Szerencsére jól sikerült a beavatkozás, ugyanakkor még felügyeletet igényel – fogalmazott Carapaz, aki a helyzet miatt több napig nem tudott edzeni. – Így az állapotom nem olyan, amilyet Ecuador megérdemelne, sem fizikailag, sem mentálisan.”

Carapaz 2021-ben olimpiai bajnok lett Tokióban az országúti mezőnyversenyben, a párizsi játékokon azonban nem kapott lehetőséget a címvédésre, miután országa szövetsége nem őt indította.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik