Női Tour: Kerbaol nyerte a hatodik szakaszt, Vas a 108.

SZENDREI ZOLTÁNSZENDREI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.08.16. 16:13
Cédrine Kerbaol győzött a női Tour de France hatodik szakaszán (Fotó: Getty Images)
A női Tour de France országúti kerékpáros körverseny ötödik szakaszát megnyerő Vas Blanka 12 percnyi és 39 másodpercnyi hátránnyal a 108. helyen ért célba a háromhetes viadal hatodik szakaszán, melyet a francia Cédrine Kerbaol nyert meg nagy fölénnyel, s ezzel összetettben is feljött a második helyre.

Fantasztikus szakaszgyőzelme után Vas Blankára egy neki kevésbé fekvő 159.2 kilométer várt, öt kategorizált emelkedővel. A csütörtökön történelmi sikert elérő fiatal bringás egy kisebb csoporttal együtt korán leszakadt a főmezőnytől, és végül a 108. helyen ért célba, 12 és fél perces hátrányban.

Ugyan ez a szakasz most nem Vasról szólt, de így is történelmi pillanatoknak lehettünk szemtanúi. A két éve újraindított Touron a hazaiak 2022-ben és 2023-ban még nem láthatták egyetlen bringásukat sem elsőként áthaladni a célvonalon. Az első francia győztes Cédrine Kerbaol lett, aki a Cote des Fins utáni kilométereket már egyedül tekerhette végig. A 23 éves fiatalt harmincan üldözték, eredménytelenül. Méterről méterre szépen adogatta hozzá a másodperceket az előnyéhez, ami a végén mégis 21 másodpercre csökkent, de ezt aligha bánja. A tavalyi fehér trikós pályafutása legnagyobb sikerét aratta, amivel feljött az összetett második pozíciójába.

A mezőnyhajrát a második helyért a zöld trikóra hajtó Marianne Vos nyerte meg, a lengyel Katarzyna Niewiadoma hatodikként haladt át a célvonalon, ezzel megőrizte a sárga trikót.

Nem lesz könnyű dolga a mezőnynek az utolsó két szakaszon sem. Szombaton a Le Grand-Bornand, vasárnap az Alpe d’Huez lesz a hegyi befutó helyszíne.

NŐI TOUR DE FRANCE
6. SZAKASZ (Remiremont–Morteau 159.2 km)
1. Cédrine Kerbaol (francia, Ceratizit-WNT Pro Cycling Team) 4:04:41 óra
2. Marianne Vos (holland, Visma Lease a Bike) 21 másodperc hátrány
3. Liane Lippert (német, Movistar) a. i.,

108. Vas Blanka (magyar, SD Worx-Protime) 12:39 perc hátrány

AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Katarzyna Niewiadoma (lengyel, Canyon//SRAM Racing) 15:32:31 óra
2. Cédrine Kerbaol 16 másodperc hátrány
3. Kristin Faulkner (amerikai, EF-Oatly-Cannondale) 19 másodperc hátrány

62. Vas Blanka 21:02 perc hátrány

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik