Vajon mennyit keresnek a világ legjobb bringásai? Pogacarral most 8 millió eurós szerződést köthetnek

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.28. 11:53
107th Giro d'Italia 2024 - Stage 21
Tadej Pogacar immár Girót is nyert (Fotó: Getty Images)
Sajtóhírek szerint a kétszeres Tour de Franca-győztes, immár Giro d'Italia-bajnok Tadej Pogacarral 2029-ig vagy 2030-ig szóló, idényenkénti 8 millió eurós fizetést kínáló új szerződést köthet csapata, a UAE Team Emirates.

A nemrég véget ért Giro d'Italiát megnyerő Tadej Pogacar sikerével csapata, a UAE Team Emirates ismét a csúcson van, hiszen hatalmas fölénnyel vezeti az idei világranglistát. A kétszeres Tour de France- és egyszeres Giro-győztes 25 éves szlovén bringás a körversenyek mellett számos szép sikert ért már el, amióta 2019-ben szerződtette őt az istálló. A cyclinguptodate.com azt írja, nincs hozzá fogható a mezőnyben, így teljesen megérdemelten ő a legtöbbet kereső kerékpáros a világon: szezononként jelenleg 6 millió eurót kap.

Pogacar jelenlegi kontraktusa 2027-ben jár le az Emiratesszel, ám a La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a csapat új, 2029-ig vagy 2030-ig szóló szerződést kínálhat a klasszisnak, idényenkénti 8 millió eurós fizetéssel. Ezzel nem csak a legtöbbet kereső bringás lenne a mezőnyben, hanem a leghosszabb szerződéssel büszkélkedő profi kerékpáros is egyben. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik