Kerékpár: meglepetésre Israel-győzelem született a Katalán kör első napján

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 17:54
Nick Schultz (Fotó: Imago Images)
A tökéletes pillanatban váltott tempót Nick Schultz, aki pályafutása legnagyobb sikerét aratta hétfőn.

 

Nincs megállás azt követően, hogy a múlt héten megrendezték 2024 első klasszikusát, a Milánó–Sanremót, amelyet a sprinter Jasper Philipsen nyert meg, s a hétvégén már újabb World Tour-verseny, a Katalán kör kezdődött meg. Az Olaszországban dobogós Tadej Pogacar is rajthoz állt, csakúgy, mint Valter Attila, aki ezúttal segítői szerepben tűnik fel a héten.

A mezőny a 174 kilométeres szakaszon megszakadt az emelkedők és lejtmenetek hatására, a befutón pedig Nick Schultz vitte el a show-t. Az ausztrál meglepetésszerűen támadott egy kilométerrel a vége előtt, csoportja pedig láthatóan nem vette komolyan, 300 méterrel a céltól Pogacar tett meg mindent azért, hogy becserkéssze az Israel bringását, de nagyjából fél méter hibázott ehhez a vonalnál.

Valter az első csoporttal ért célba, és teljesítette feladatát, hiszen a Vuelta-győztes Sepp Kuss a kilencedik helyen zárt.

A BEFUTÓ

103. KATALÁN KÖRVERSENY
1. szakasz (Sant Feliu de Guíxols–Sant Feliu de Guíxols, 173.9 km): 1. Nick Schultz (ausztrál, Israel-Premier Tech) 4:11:38 óra, 2. Pogacar (szlovén, UAE Emirates) azonos idővel, 3. Williams (brit, Israel-Premier Tech) a. i., …15. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 2 másodperc hátrány

A SZAKASZ ÖSSZEFOGLALÓJA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik