Kerékpár: Laurance hajszállal, Van der Poel simán győzött

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 18:33
Pogacarnak áll a zászló a Katalán körversenyen (Fotó: Getty Images)
A katalán viadalon két szakasz van hátra, de az összetett lényegében már eldőlt, a szombati hegyi nap után pedig végképp hátradőlhet Tadej Pogacar.

 

Átmeneti szakasz következett a csütörtöki tisztán sprintnap után a Katalán körversenyen, amely ezennel ráfordult a célegyenesére. A lankás vonalvezetés szét is szakította a mezőnyt, és még tíz kilométerrel a vége előtt is úgy tűnt, kiscsoportos sprint dönt majd a szakaszról, de nem sokkal a vége előtt mégis kiegészült az élen haladó csoport, így nagyjából hetvenen tekertek együtt. Ebben a csoportban volt természetesen az összetettet magabiztos vezető Tadej Pogacar, illetve Valter Attila is. A legfontosabb pillanatokban Axel Laurance lábai voltak a legerősebbek, így néhány centivel megelőzve a negyedik szakasz győztesét, Marijn van den Berget behúzta az etapot.

„Talán az idei évem egyik legjobb napja volt lábügyileg – kezdte a szakasz értékelését az M4 Sportnak Valter Attila.Rengeteget támadtam és nagyon boldog vagyok a lábaim miatt, de sajnos egy nagyon jó eredményre ez nem volt most elég. Benne voltam az elején egy elég nagy szökésben, kilenc fővel el tudtunk menni, de végül nem engedett el a mezőny, aztán még egy másfél-két órán át gyűrtük egymást. Végül sprintbefutó lett, tavaly ugyanez volt a szituáció. Igyekeztem a sprintben valamit alkotni, ha már ennyi energiát befektettem, de most meg kell elégedjek ennyivel. A forma viszont nagyon biztató.”

Ezzel párhuzamosan belga egynaposon került sor a kerékpározás szakágakon átívelő rivalizálásának újabb felvonására, hiszen Mathieu van der Poel és Wout van Aert is rajthoz állt az E3 Saxón. Előbbi ismét győztesen került ki a versengésből, míg Van Aert „csak” a harmadik helyen zárt ezúttal.

103. KATALÁN KÖRVERSENY
5. szakasz (Altafulla–Viladecans, 167.3 km): 1. Axel Laurance (francia, Alpecin-Decuninck) 3:36:05 óra, 2. Van den Berg (holland, EF EDcuation-EasyPost) azonos idővel, 3. Coquard (francia, Cofidis) a. i., …19. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) a. i., …31. Tadej Pogacar (szlovén, UAE Emirates) a. i. Az összetett állása: 1. Pogacar 20:54:36, 2. Landa (spanyol, Soudal-QuickStep) 2:27 p h., 3. Vlaszov (orosz, Bora-Hansgrohe) 2:55 p h., …38. Valter 14:09 p h.
66. E3 SAXO CLASSIC
(Harelbeke–Harelbeke, 207.6 km): 1. Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Decuninck) 4:39:28, 2. Stuyven (belga, Lidl-Trek) 1:31 p h., 3. Van Aert (belga, Visma-Lease a Bike) 1:34 p h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik