Kerékpár: olimpiai bajnok úszók edzője segíti Valter Attiláékat

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.25. 15:53
null
Jacco Verhaeren érdekes választás (Fotó: Getty Images)
A Valter Attilát is soraiban tudó Jumbo-Visma kerékpárcsapat szokatlan módon egy másik sportágban már bizonyított szakemberrel, Jacco Verhaeren úszóedzővel erősíti meg szakmai stábját.

 

A holland a világ egyik legerősebb csapata, amit jól mutat, hogy az idény mindhárom Grand Tourját, azaz háromhetes körversenyét az istálló kerekesei nyerték: az év végén távozó szlovén Primoz Roglic a Giro d'Italián diadalmaskodott, majd a dán Jonas Vingegaard megvédte címét a Tour de France-on, míg az amerikai Sepp Kuss úgy győzött a Vuelta a Espanán, hogy Vingegaard lett a második és Roglic a harmadik.

A csapat sportigazgatója szerdán elmondta, hogy a diadalok ellenére továbbra is keresik a fejlődés lehetőségét és ennek érdekében kötöttek megállapodást Jacco Verhaerennel, aki olyan kiváló úszók felkészülését irányította a múltban, mint a háromszoros olimpiai bajnok Pieter van den Hoogenband és a négyszeres ötkarikás aranyérmes Inge de Bruijn.

„Az elmúlt néhány évben sokszor vitattuk meg elképzeléseinket Jaccóval. A legjobb szezonunk után is további fejlődésre és új benyomásokra van szükségünk. A teljesítményért felelős Mathieu Heijboerrel arra jutottunk, hogy a másik sportágból érkező Jacco biztosíthatja nekünk ezeket” – fogalmazott Merijn Zeeman sportigazgató a szokatlan együttműködés bejelentése kapcsán.

A jövőre már valószínűleg Visma-Lease a Bike néven szereplő csapat 69 győzelemmel zárta a naptári évet, a csapatok világranglistáján pedig második lett az UAE mögött. A magyar bajnok Valter Attila első idényét töltötte a csapatnál, segítőként kivette részét a többi között a történelmi Vuelta-diadalból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik