Kerékpár: visszavonul a Jumbo-Visma 27 éves bringása

Vágólapra másolva!
2023.09.21. 10:02
null
Nathan Van Hooydonck befejezi (Fotó: AFP)
Szívizomproblémák miatt befejezi pályafutását az országúti kerékpáros Nathan Van Hooydonck, Valter Attila csapattársa.

A Jumbo-Visma 27 éves belga bringását szerdán engedték haza a kórházból, miután defibrillátort ültettek be neki.

Van Hooydonck múlt kedden autóvezetés közben rosszul lett, balesetet szenvedett és kritikus állapotban szállították kórházba, rövid ideig mesterséges kómában tartották, majd felébredt. Mellette utazó várandós felesége nem sérült meg a balesetben, amelynek napján csapattársa és jó barátja, a dán Jonas Vingegaard neki ajánlotta szakaszgyőzelmét a Vuelta a Espanán.

„Ráébredtem, hogy nagyon szerencsés vagyok, alakulhatott volna nagyon másképp is, ha nem kapok ilyen gyorsan szakszerű segítséget. Jól vagyok, de még meg kell birkóznom a ténnyel, hogy ez a profi pályafutásom végét jelenti” – idézte a Jumbo-Visma közleménye a kerékpárost, aki leszögezte: a felépülésre és a közelgő apaságra koncentrál.

Van Hooydonck korábban a CCC-nél is volt Valter csapattársa. Négy háromhetes viadalon szerepelt, a Jumbo-Visma színeiben három Grand Touron vett részt: 2021-ben a szlovén Primoz Roglic Vuelta-sikeréhez járult hozzá, tavaly és idén júliusban Vingegaard Tour de France-győzelméből vette ki a részét segítőként. Utolsó profi megmérettetése a brit körverseny volt szeptember elején.

A pályafutását hasonló egészségi problémák miatt idejekorán tavaly lezáró olasz Európa-bajnok, Sonny Colbrelli közösségi oldalán fejezte ki együttérzését Van Hooydoncknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik