Kerékpár: Fetter Erik 17. helyen zárta a Belga Kört

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2023.06.18. 19:31
null
Fetter Erik 17. lett az összetett versenyben Belgiumban (Fotó: Getty Images)
Az Eolo-Kometa magyar profi kerékpárosa kilábalt betegségéből, és néhány héttel ezelőtti önmagát idézi, ellenben a regnáló világbajnokkal, Remco Evenepoellal, aki nem tudott nyerni Svájcban – itt Mattias Skjelmose, Belgiumban Mathieu van der Poel nyerte meg az összetett versenyt.

 

Két férfiverseny is véget ért vasárnap, Belgiumban és Svájcban is az utolsó szakaszt teljesítette a mezőny. Előbbi az összetett győztese szempontjából volt izgalmasabb, míg utóbbin három magyar is részt vett, igaz, a mezőnyhajrá miatt itt tényleg csak a szakaszgyőztes kiléte volt kérdéses. Mathieu van der Poel már szombaton eldöntötte ugyanis a Belga Körverseny sorsát, a sprintet vasárnap pedig a Tour de Hongrie most már visszatérő „vendége”, Fabio Jakobsen nyerte meg, aki így másodszor végzett elsőként az ötnapos viadalon. Peák Barnabás közel sincs élete formájában, ezúttal sem tudott a főmezőnyben maradni, nem úgy Kusztor Péter, aki szombati nagyszerű teljesítménye után most nem kapott időt a győztestől. A harmadik „belgiumi” magyar, Fetter Erik betegsége után, úgy néz ki, visszatalált arra az ösvényre, amelyről a Giro d' Italián letérítette a láz és a rosszullét, 17.-ként zárt összetettben.

Aki viszont nem épült fel teljesen a betegségből, az Remco Evenepoel, aki a Svájci Körön nem tudott nyerni, sőt a viadal győztese, a dán Mattias Skjelmose 45 másodpercet vert rá a nyolc nap során.

Svájci Körverseny
Férfiak. 8., utolsó szakasz (egyéni időfutam, St.Gallen–Abtwil, 25.7 km):1. Juan Ayuso (spanyol, UAE Emirates) 32:25 perc, 2. Evenepoel (belga, Soudal-Quick Step) 8 másodperc hátrány, 3. Skjelmose (dán, Trek-Segafredo) 9 mp h.
Az összetett végeredménye:
1. Mattias Skjelmose 21:17:19 óra, 2. Ayuso 9 mp h., 3. Evenepoel 45 mp h.

Belga Körverseny
5., utolsó szakasz (Brüsszel–Brüsszel, 194.8 km):1. Fabio Jakobsen (holland, Soudal-Quick Step) 4:12:38 óra, 2. Philipsen (belga, Alpecin-Deceuninck) azonos idővel, 3. Nys (belga, Trek-Segafredo) a. i., ...42. Fetter Erik (magyar, Eolo-Kometa) a. i., ...60. Kusztor Péter (magyar, Novo Nordisk) a. i., ...120. Peák Barnabás (magyar, Human Powered Health) 5:08 p h.
Az összetett végeredménye:1. Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Deceuninck) 16:09:30, 2. Waerenskjold (norvég, Uno-X) 40 mp h., 3. Pedersen (dán, Soudal-Quick Step) 53 mp h., ...17. Fetter 3:28 p h., ...62. Kusztor 22:14 p h., ...111. Peák 42:06 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik