Giro: megvan a nagyot bukó Geoghegan Hart diagnózisa, műteni kell

Vágólapra másolva!
2023.05.17. 22:51
null
Geoghegan Hartot lesújtotta ahogy befejeződött a versenye (Fotó: Getty Images)
Szerda késő este az Ineos Grenadiers brit profi országúti kerékpáros csapat a Twitter-csatornáján közölte, hogy az istálló versenyzője, a Giro d'Italia 11. szakaszán délután bukó, az összetettben az etap előtt öt másodperc hátránnyal harmadik helyen álló Tao Geoghegan Hart az esésben eltörte a csípőjét, ezért meg kell műteni.

Mint arról beszámoltunk, a Giro 11. szakaszán a 2020-as győztes, a brit Tao Geoghegan Hart 68 kilométerrel a cél előtt egy hosszú ereszkedés során egy lassú kanyarban többekkel együtt elcsúszott, s olyan szerencsétlenül fogott talajt, hogy nem is tudott felállni, végül hordágyra tették és mentővel vitték kórházba.

A Geoghegan Hart kiesését okozó bukásban egyébként csapattársa, az összetettet vezető Geraint Thomas (Ineos), a második helyen álló Primoz Roglic (Jumbo-Visma) és további három ineosos bringás is érintett volt Alessandro Covi mellett, ám a többiek mint tovább tudtak menni.

A szakasz végén annyit már lehetett tudni, hogy a brit bringás a látszat ellenére nagyon csúnyán megütötte magát, ezért egy helyi kórházba szállították az első vizsgálatok elvégzése céljából. Ekkor még a csapat vezetése sem tudott semmit mondani Geoghegan Hart sérülésének súlyosságáról, csupán tippelni lehetett, lábtörésre, esetleg térdsérülésre gyanakodtak a közösségi médiában a szurkolók – még az azóta a Twitteren megszólaló kerékpáros sem számolt be az állapotáról, csupán annyit írt az este, „mélyen lesújtott, ahogy a Giróm befejeződött”.

Este tíz óra után néhány perccel aztán az Ineos posztolt a Twitteren, s közölte a diagnózist: a Giro 2020-as győztesének „az esés következtében eltört a bal oldali csípőcsontja, amit meg is kell műteni”. Az istálló közleményéből az is kiderült, hogy a brit sportolót a további vizsgálatok céljából átszállították Genoába, ahol aztán ezek elvégzése után megszületett a fenti diagnózis.


A BUKÁS

A 11. szakasz egyébként sprintbefutót hozott, amit a német Pascal Ackermann nyert meg célfotóval Jonathan Milan előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik