Videó: Valter Attila 2. lett a Katalán körverseny utolsó szakaszán

Vágólapra másolva!
2022.03.27. 15:25
null
Valter Attila zseniálisan zárta a körversenyt (Fotó: Getty Images)
A Groupama FDJ magyar versenyzője, Valter Attila a második helyen ért célba az országúti kerékpáros Katalán körverseny vasárnapi záró szakaszán.

Befejeződött a Katalán körverseny, amelyen Valter Attila összesítésben a 26. helyen zárt – egy bravúros utolsó napi teljesítménynek köszönhetően. A 23 éves magyar kerékpáros élete legjobb World Tour-eredményét produkálta vasárnap, hiszen a második helyen ért célba a Montjuic-hegyen. Tavaly éppen ezen a szakaszon lett harmadik, ezt tudta most megjavítani.

FETTER 11. LETT A GP INDUSTRIÁN
Az EOLO-Kometa kerékpárosa, Fetter Erik a 11. helyen ért be a sprintbefutóval záruló az olaszországi Larciano körül rendezett 192.2 km hosszú GP Industria egynapos versenyén, amelyet az olasz Diego Ulissi nyert meg 4:31:10 óra alatt teljesítve a távot.

A szakaszt – amely 138.6 kilométer hosszú volt és sprintbefutóval ért véget – egyébként az olasz Andrea Bagioli (Quick-Step Alpha Vinyl) nyerte meg. A hajrát egy 18 fős csoport kezdte meg, amely szinte teljesen együtt haladt az utolsó métereken, de az olasz hajrázott a legjobban, megelőzve Valtert.

Összetettben a kolumbiai Sergio Higuita (Bora-hansgrohe) győzött.

Valter Attila egyébként a Katalán körverseny első szakaszán a szintén előkelő 10. helyen ért célba, míg a március elején rendezett Strade Bianche versenyen negyedik lett. Ami még ezt a körversenyt illeti, a fehér trikóért vívott csatában nyolcadik lett a magyar kerékpáros, aki a verseny utáni nyilatkozatában azt ígérte, jövőre megnyeri ezt a szakaszt.

KERÉKPÁR,
KATALÁN KÖRVERSENY

7., szakasz (Montjuic Park, 138.6 km)

KERÉKPÁR,
KATALÁN KÖRVERSENY

7., szakasz (Montjuic Park, 138.6 km)
1. Andrea Bagioli (olasz, Quick-Step Alpha Vinyl) 3:18.9
2. Valter Attila (magyar, Groupama-FDJ) azonos idővel
3. Fernando Barceló Aragón (spanyol, Caja Rural-Seguros RGA) azonos idővel

Az összetett végeredmény: 1. Sergio Higuita (kolumbiai, BORA-hansgrohe) 29:53.33 2. Richard Carapaz (ecuadori, INEOS Grenadiers) 16 mp h., 3. Joao Almeida (portugál, UAE) 52 mp h., ...26. Valter Attila 17:35 p h.

Videón Valter Attila bravúrja

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik