A Tour de France-nak még nincs vége: újabb doppingeset derült ki

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.10.06. 20:36
Címkék
Újabb doppingesetek láttak napvilágot a Tour de France-ról. A Francia Doppingellenes Ügynökség már korábban bejelentette, hogy újravizsgálja a gyanús mintákat, és most kiderült, hogy a német Stefan Schumacher is doppingvétséget követett el, valamint az olasz Leonardo Piepoli kétszer is pozitív mintát adott.
Schumacher megadta magát a dopping csábításának
Fotó: Action Images (archív)
Schumacher megadta magát a dopping csábításának
Schumacher megadta magát a dopping csábításának
Fotó: Action Images (archív)
Schumacher megadta magát a dopping csábításának

A L,Equipe értesülése szerint Stefan Schumacher német országúti kerékpáros is pozitív doppingmintát produkált az idei Tour de France-on.

A sportnapilap úgy tudja, a francia körverseny mindkét egyéni időfutamán győztes, továbbá az összetettben éllovasnak járó sárga trikót két napig viselő klasszis a CERA nevű vérdoppinggal bukott le, amely a legújabb generációs eritropoetin (EPO).

Pierre Bordry, a Francia Doppingellenes Ügynökség vezetője nem erősítette meg az értesülést, a Gerolsteiner istállót vezető Hans-Michael Holczer viszont igen.

Az ügynökség vezetője viszont azt nyilvánosságra hozta, hogy az olasz Leonardo Piepoli kétszer is pozitív mintát adott a Tour de France alatt.

„Piepoli július 4-én és 15-én levett mintájának elemzése is pozitív eredményt hozott” – jelentette ki Bordry, a Francia Doppingellenes Ügynökség (AFLD) vezetője.

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) a hírre reagálva elrendelte a vétkes sportoló meghallgatását, amelyre pénteken kerül sor.

Piepolit július 18-án menesztette a Saunier Duval csapata doppingvétség és a klub etikai kódexének megsértése miatt, ugyanakkor hivatalosan csak most jelentették be a pozitív eredményt.

Idén a spanyol Moises Duenas Nevadón kívül honfitársa, Manuel Beltrán, valamint az olasz Riccardo Ricco bukott le a verseny során. Szeptemberben Bordry bejelentette, hogy egyes versenyzők mintáját újraelemzik, mert felmerült a gyanú, hogy CERA-t használtak.

Valószínűleg ennek a nyomán jelentették be hétfőn, hogy a szintén olasz Leonardo Piepoli mintája két esetben is pozitív eredményt hozott, és Stefan Schumacher is doppingolt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik