Freire lehajrázta Boonent

Vágólapra másolva!
2006.07.06. 18:32
Címkék
A spanyol Oscar Freire hatalmas sprintben nyerte a Tour de France kerékpáros körverseny ötödik, Beauvais és Caen közti 225 kilométeres szakaszát, a másodikként célba érkező belga Tom Boonen őrzi az összetettben első helyezettnek járó sárga trikót.
Oscar Freire (balra) meglepte a sárga trikós Boonent a befutónál
Oscar Freire (balra) meglepte a sárga trikós Boonent a befutónál
Oscar Freire (balra) meglepte a sárga trikós Boonent a befutónál
Oscar Freire (balra) meglepte a sárga trikós Boonent a befutónál

A Rabobank spanyol kerékpárosa az utolsó métereken előzte meg az első idei szakaszgyőzelmére hajtó Boonent. A harmadik helyen az Euskaltel spanyol kerekese, Inaki Isasi végzett.

A belga nem csinált nagy ügyet az esetből. „A robbanékonyságommal nincs gond, örülök annak, hogy sikerült megtartani a sárga trikót” – mondta.

A szakasz szökését a francia Samuel Domoulin, az AG2R versenyzője, és a Milram kerekese, a német Björn Schröder mutatta be 20 kilométer után. „Egy évben csak egyszer van Tour, úgyhogy megpróbáltam a legtöbbet kihozni a dologból” – magyarázta Domoulin a verseny után.

A szökevények mindenesetre nem jutottak sokra: hiába szereztek 12 perces előnyt a közben eleredő esőben rettenetesen elázó bollyal szemben, 30 kilométerrel a cél előtt a Davitamon-Lotto, a Crédit Agricole és a Quick Step kerekesei felpörgették a tempót, és szűk 5 kilométerrel a cél előtt utol is érték Dumoulonéket.

Pénteken a Lisieux és Vitré közötti 189 km vár a mezőnyre.

A Tour-hoz kapcsolódó hír, hogy Lance Armstrong elállt a pereskedéstől, amelyet hitelrontás miatt indított egy francia könyv szerzői ellen, akik azt állították, a hétszeres Tour de France-győztes tiltott teljesítményfokozókat használt. Armstrong korábban már három hasonló pert nyert három különböző országban.
Tour de France, 5. szakasz, Beauvais-Caen, 225 km
1. Oscar Freire spanyol Rabobank 5:18:50 ó
2. Tom Boonen belga Quick-Step-Innergetic azonos idővel
3. Inaki Isasi spanyol Euskaltel-Euskadi a. i.
Az összetettben (sárga trikó)
1. Tom Boonen belga Quick-Step-Innergetic 25:10:51 ó
2. Michael Rogers ausztrál T-Mobile 13 mp h.
3. Oscar Freire spanyol Rabobank 17 mp h.
4. George Hincapie amerikai Discovery Channel 17 mp h.
5. Thor Hushovd norvég Crédit Agricole 19 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik