Tótka Sándor: Remélem, a szövetségben is tudják, hogy az oldalszél rengeteget számított

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.06.17. 16:33
null
Masszív éremszerzésre számított a férfi kajaknégyesünk 500 méteren a szegedi Eb-n, azonban az erőteljes oldalszél közbeszólt. Tótka Sándor reméli, ezt is figyelembe veszik a szövetség döntnökei , amikor kijelölik a csapathajót a párizsi olimpiára.

„A formánk nagyon jó volt, de ez az oldalszél nagyon megviccelt minket. Nyilván az előző futamokból már lehetett arra következtetni, hogy a hetes, nyolcas, kilences pálya előnyt élvez, de a kajak-kenu szabadtéri sportág ez benne van. Rióban már megtapasztaltam, milyen az, ha elúszik az érem az időjárás, a szél miatt. Remélem, a szövetségben is tudják, hogy az oldalszél rengeteget számított. Ezt most fel kell dolgoznunk, hiszen masszív éremszerzésre számítottunk. Szeretnénk, hogy legyen ennek a négyesnek jövője” – utalt arra Tótka Sándor a negyedik hellyel zárult döntő után, hogy Hüttner Csaba szövetségi kapitány a következő napokban dönt arról, hogy kik alkossák a férfi kajaknégyes csapathajóját a párizsi olimpián. 

Videónkban olimpiai bajnokunk kitér arra is, hogy Párizsban érdemes-e taktikázni aszerint, hogy milyenek lesznek az időjárási körülmények. Beszél az Eb-n diadalmaskodó, Nádas Bencével alkotott párosukról is, és arra a kérdésre is válaszol, mennyire más úgy készülni az olimpiára, hogy Tokiótól eltérően most nemcsak magáért, hanem a társakért is küzdenie kell. 

 

K-4 500 m
1. Fehéroroszország (semlegesként) 1:21.727 p    
2. Lengyelország 1:21.781
3. Olaszország 1:22.268    
4. Magyarország (Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor) 1:22.614        

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik