Török színekben folytatja Takács Tamara világ- és Európa-bajnok kajakosunk

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 11:22
Takács Tamara (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
A jövőben török színekben versenyez a világ- és Európa-bajnok kajakos, Takács Tamara.

A 27 éves sportoló 2017-ben két aranyérmet is szerzett a plovdivi kontinensviadalon, majd abban az évben a négyessel világbajnok lett Racicében.

Két évvel később Takács Tamara pozitív doppingtesztet produkált, s bár ártatlannak vallotta magát, négyéves eltiltást kapott, ami tavaly járt le. Visszatért a versenyzéshez, de a magyar válogatottba nem tudott bekerülni.

„Az eltiltása lejárta után jelezte, hogy szeretne nálunk kajakozni, ami természetes, hiszen győri – mondta az MTI-nek Weisz Róbert, a Győri Graboplast VSE vezetője. – A tavalyi éve nem sikerült igazán jól és úgy látta, nincs esélye bekerülni a magyar csapatba. Ősszel, a sevillai edzőtáborozást követően kérte, hogy bontsuk fel a szerződését. Ehhez mi is és a magyar szövetség is hozzájárult, így a nemzetközi szövetséghez került az ügy.”

Az országváltás nem példa nélküli kajak-kenuban: korábban Benedek Dalma szerb, Keresztesi Alexandra pedig argentin színekben versenyzett, de egy rövid időre a hozzájuk hasonlóan világbajnok Paksy Tímea is Ausztriába tette át a székhelyét. A magyar színekben háromszoros olimpiai aranyérmes Douchev-Janics Natasa a sydneyi játékokon még az egykori Jugoszláviát képviselte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik