Kajak-kenu: újabb szegedi címvédés a bajnoki pontversenyben

Vágólapra másolva!
2023.11.16. 10:02
null
Nádas Bence is hozzátett az MVM Szegedi VE címvédéséhez (Fotó: Földi Imre)
Sorozatban harmadszor az MVM Szegedi Vízisport Egyesület nyerte az Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) tagszervezetei közötti bajnoki pontversenyt. A második helyen a Graboplast Győri VSE végzett, míg a harmadik a KSI SE lett.

 

A győztes Tisza-parti egyesület mintegy 100 ponttal javított tavalyi pontszámán, így több mint 450 ponttal előzte meg az ismét második Győrt.

„Rendkívül bonyolult és összetett fejlődési folyamat eredménye ez az újabb siker” – mondta az MKKSZ honlapjának Petrovics Kálmán, az MVM Szegedi VE klubigazgatója. „Sík Márton szakmai igazgatónk irányításával jól szervezett csapatmunka folyik az egyesületünkben, mindenkinek megvan a feladata és a felelőssége. Gratulálok a teljes stábunknak, a versenyzőknek, az edzőknek, a szakembereknek, akik nem csak az egyesületért, de az egész kajak-kenu sportért dolgoznak a mindennapokban. Egy nagyon erős háttérbázist tudtunk kiépíteni az elmúlt időszakban, a sportszakma mellett a gazdasági területek és a létesítményvezetés is nagyon stabilan működik.”

A klub mottója az, hogy „Bajnokokat nevelünk”, Petrovics Kálmán szerint mindkét szót külön-külön értelmezik.

„Nemcsak a versenyeredményekben mérjük a bajnokokat, hanem olyan bajnokokat nevelünk, akik időszakról időszakra le tudják önmagukat győzni és jobb teljesítményt tudnak nyújtani. A nevelésnél pedig nem csak az edzésekre gondolunk, hanem embereket is nevelünk. Akár kiemelt eredményt ér el a sportoló, akár nem, a személyiségfejlődéséhez próbálunk hozzájárulni, hogy hogyan tudják majd a sportban tanultakat hasznosítani a mindennapi életükben” – mondta.

Az MKKSZ 2023-as Év sportolója díjkiosztóján a szegediektől Nádas Bencét, Nagy Biankát, Kiss Ágnest és Varga Katalint is díjazták. Az edzőknél Hüvös Viktort a gyorsasági szakág, Fürdök Gábort az utánpótlás legjobb edzőjének járó díjjal tüntették ki.

„Egyre nehezebb a fiatalokat motiválni és olyan élményeket adni nekik, amiért vállalják azt az irdatlan nagy munkát. Ezért is nagyon fontos a példaképek jelenléte, akik tudják bizonyítani, hogy igenis el lehet jutni a csúcsra” – árulta el a klubigazgató.

Azt is elmondta, hogy az egyesületi stratégiában van néhány kiemelt terület, amelyben mindenképpen további előrelépés szükséges.

„Ilyen például a női versenyzők arányának a javítása és ennek az egyensúlynak a felállítása, hiszen a női kajakosok és kenusok jóval kevesebben vannak az egyesületben. Ezen felül a szabadidősport is egy ilyen fejlesztési terület a stratégiánkban. Természetesen ezek mellett minden területen szeretnénk tovább fejlődni, nincs olyan, hogy ne lehetne valamit jobban, hatékonyabban csinálni” – zárta szavait Petrovics Kálmán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik