Jégkorong: Jaromír Jágr 52 évesen lőtt gólt a cseh élvonalban – videó

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.09.21. 11:45
Jaromír Jágr gólt szerzett (Fotó: x.com/BR_OpenIce)
Jaromír Jágr, a csehek legendás jégkorongozója 52 évesen gólt ütött hazája élvonalbeli bajnokságában.

A Rytiri Kladno tulajdonosa a Sparta Praha ellen 4–2-re megnyert összecsapáson csapata harmadik találatát szerezte, azaz hivatalosan övé lett a győztes gól. A nyitó fordulóban gólpasszig jutott, így most két meccs alatt két pontja van.

Az olimpiai és kétszeres világbajnok, az észak-amerikai profi ligában (NHL) a Pittsburgh Penguinsszel kétszeres Stanley-kupa-győztes Jaromír Jágr még a mostani idény előtt elmondta, úgy tervezi, hogy a 2024–2025-ös lesz az utolsó, szám szerint a 37. évada a felnőttek között.

A nemzetközi szövetség Hírességek Csarnokába is beválasztott Jágr 1921 pontjával a második helyen áll az NHL örökrangsorában és 766 góllal a negyedik. A szabályok szerint az NHL Hall of Fame-be akkor választhatják be, ha legalább három év eltelik visszavonulását követően, ugyanakkor kilenc játékossal – például Wayne Gretzkyvel vagy Mario Lemieux-vel – már korábban kivételt tett a liga, nem kellett kivárniuk ezt az időszakot. Szakemberek szerint a cseh sztár lehet a tizedik, akinek nem kell kivárnia a három esztendőt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik