Ezúttal a Brassótól kapott ki a magyar bajnok FTC

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.09.29. 20:52
Öt gólnak és győzelemnek örülhettek a listavezető brassóiak (Fotó: Sas Gábor/FradiMédia)
A jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján a magyar bajnoki címvédő Ferencváros idénybeli negyedik vereségét is elszenvedte – ezúttal a Brassó győzött a Tüsjkecsarnokban, ráadásul a második harmad kezdetén még Fodor Szabolcs csapata vezetett.

 

FTC-TELEKOM–CORONA BRASOV

Nehezen állítható, hogy a magyar bajnoki címvédő Ferencváros álomrajtot vett volna az Erste Ligában, öt forduló után ugyanis csupán egy alapidőn belül megnyert meccset tudott felmutatni, két vereséggel indította az idényt, ráadásul elvesztette hazai pályán az Újpest elleni derbit, igaz, legutóbb, pénteken a BJA HC ellen hosszabbításban összejött neki a győzelem. Erre alapozhattak a zöld-fehérek az Erste Liga címvédője, a Corona Brasso elleni vasárnapi matinémeccsen a Tüskecsarnokban, ennek ellenére, a Brassó szerzett vezetést Kóger Dániel emberelőnyös góljával a nyitó harmad közepén. A hazaiak a második harmad elejére fordítottak, ám ismét pont nélkül végeztek, mivel a vendégek sorozatban négy gólt szerezve a záró felvonás elején már 5–2-re vezettek, s a végén Fodor Szabolcs vezetőedző csapata Banga Nándor révén már csak az 5–3-as vereségét jelentő végeredményt tudta beállítani.

CSÍKSZEREDA–DEAC

Az előző idényt, a mostanit sem kezdte túl acélosan a Csíkszereda, a korábbi háromszoros bajnok és négyszeres döntős erdélyiek csupán két vereséget szenvedtek el a DEAC elleni meccsig, ám ezeken 0–9-es gólkülönbséget szedtek össze. A helyzet az Egyetimsták ellen sem javult, sőt: a korábbi magyar szövetségi kapitány, Kevin Constantine csapata vasárnap este majdnem megduplázta a mínusz kilences gólkülönbségét. 
Az első negyedórában még tartotta magát és a 0–0-t a „Csík”, ám az első szünetre már négygólos hátránnyal mehetett pihenni a DEAC-ot vendégül látó brigád. Az olló aztán a második 20 percben még tovább nyílt, Anton Shenfeld emberhátrányos gólja után Vojtech Kloz szerezte a hatodikat, s a DEAC az utolsó játékrészben sem állt le, újabb kétszer beköszönve végül 8–0-ra nyert a Csíkszereda vendégeként, amely így továbbra sem tudott gólt szerezni azokon a meccseken, amelyeket elveszített, viszont kapott 17 gólt...

GYERGYÓI HK–ÚJPEST

A nap legszorosabb összecsapását hozta a Gyergyói HK és az Újpest találkozója: a vendéglátó erdélyiek a második játékrész elején Bodó Chris góljával már 2–0-ra vezettek, ám a lilák két hazai védelmi hibát kihasználva Ryan Walker két góljával a harmad közepére egyenlítettek, mindkétszer Keegan Dansereanu készítette elő a találatot. A zárófelvonásban aztán eleinte még vállaltak némi rizikót a felek, mindkét csapat előtt adódott lehetőség az emberelőnyös helyzetek gyakorlására, ám gól már egyik oldalon sem született. A ráadásban aztán a második perc közepén az első gólnál előkészítőként jeleskedő finn Janne Väyrynen ziccerét kihasználva 3–2-re megnyerte a mérkőzést a házigazdáknak.

FEHA19–BJA HC

A Budapest JA HC a DEAC-hoz hasonlóan már az első harmadban eldöntötte vasárnapi mérkőzését, Kangyal Balázs csapata az első harmadot követően úgyszintén 4–0-ra vezetett a FEHA19 otthonában, mint a DEAC a Csíkszereda vendégeként. A folytatás aztán annyiból másképpen alakult, hogy a házigazdák feliratkoztak az eredményjelzőre, más kérdés, hogy a vendégek a második harmad végén aztán felébredtek és négy perc alatt hármat vágva minden kérdést rövidre zártak. További különbség a Sportklubbal szemben a FEHA javára, hogy a székesfehérváriak nemcsak gólt ütöttek, de a harmadik harmadot meg is nyerték: Ambrus Csongor állította be a 7–2-es vendégsikert jelentő végeredményt a záró harmad első felében.

DVTK JEGESMEDVÉK–DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK

A nap utolsó meccsén Miskolcon az első harmad végén gyors gólváltás a Jegesmedvék a második felvonás elején 3–1-re meglépett, de a harmad felére az Acélbikák egyenlítettek. A harmadik 20 percre mégis a hazaiak fordulhattak előnnyel, miután Szirányi Bence – Gareth Hunt napi második gólpasszával – vezetéshez jutatta csapatát. A vendégek a folytatásban próbálkoztak ugyan az egyenlítéssel, de miután a harmad közepén Jan Blasko kihasznált egy emberelőnyt, lezárult számukra a pontszerzéshez vezető út.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
FTC-TELEKOM–CORONA BRASOV (romániai) 3–5 (1–1, 1–3, 1–1)
Tüskecsarnok, 648 néző. V: Juhász, Soós, Kövesi, Kovács P.
FTC: Nagy Kristóf – Seregély Máté (1), Crespi / Helgesen, Haranghy / Tyni, Farkas B. / Mártonffy – Galajda (1), BRADY 1 (1), HEINO (2) / V. Razumnjak, Kestiä, Németh A. (1) / Tóth Gergő, Mattyasovszky, Bogáti / Banga 1, Bán, Turbucz 1. Edző: Fodor Szabolcs.
BRASSÓ: Dubeau – Boriszenko (1), JONES (2) / O. Williams, Farkas T. / Bors, Gajdó T. / Kovács E. – Valchar, Van Wormer 1, Kóger D. 1 / SZKACSKOV 2, Levin (1), ZAGIDULLIN 1 (2) / Desruisseaux (2), Gajdó B., Kovács M. / Rudika, R. Vasile, Rokaly-Boldizsár. Edző: Dave MacQueen.
Kapura lövések: 35–39.
Emberelőny-kihasználás: 2/1, ill. 7/3.
Fegyelmi büntetések: végleges fegyelmi (Tyson Helgesen, ill. Albert Zagidullin)

MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: – A miénk a negyedik legfiatalabb keret a ligában, természetes, hogy egy ilyen rutintalan csapat teljesítménye hullámzó. Ez látható a mérkőzések alatt a játékunkon. Ennek ellenére előfordult már, hogy hatvan percig úgy játszottunk, ahogy kellett, például pénteken a BJA ellen. Ezúttal viszont csak addig láttam, amit szerettem volna, amíg 2–1-re vezettünk.
Dave MacQueen: – A pénteki meglepő vereségünk után az volt a legfontosabb, hogy megmutassuk, hogyan tudunk reagálni a rossz eredményre. A liga egyik legjobb csapatának otthonába érkeztünk, hatalmas dolog, hogy ezt a választ adtuk a pénteki kudarcra. Jól működtek a speciális egységeink, a mostani teljesítmény már hasonlított arra, amivel az előző idényben bajnokok lettünk.

 

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–DEAC 0–8 (0–4, 0–2, 0–2)
Csíkszereda, 1500 néző. V: Gergely, Sikó, Magyar, Bandi (mind romániaiak).
CSÍKSZEREDA: Adorján (Ambrus L.) – Salló, Láday / Gecse, Ferencz-Csibi / Kuronen, Kristó / Casaneanu, Both – Rokaly Sz., Péter B., Becze T. / Forsberg, Lucenius, Fodor Cs. / Silló, Rokaly N., Bíró G. / Bajkó, Márton B., György. Edző: Kevin Constantine.
DEAC: Hetényi Z. – Usztszinyenka 1, Stensson (1) / Kloz 1, Dobmayer (1) / Jakabfy Cs., Bukor / Jakabfy S. – Mozer (2), Galoha 1 (1), CULIGIN 2 / Bucskin 1, KREISZ B. 1 (2), SHENFELD 1 (2) / Mihalik G. (1), Novotny, Mihalik A. (2) / Molnár D. (1), Nyisztor. Edző: Artyom Vaszjunyin.
Kapura lövések: 26–40. 
Emberelőny-kihasználás: 5/0, ill. 6/2.

MESTERMÉRLEG
Kevin Constantine: – A jelenlegi egy teljesen más csapat, mint amilyen az előző idényben volt. Nagyjából tíz meghatározó légiós hiányzik tőlünk. Több, ehhez hasonló este is vár még ránk, amíg sikerül találnunk néhány új légióst a csapatba. Az első tíz perc tetszett a meccsen, keményen álltunk bele a találkozóba. Szükségünk lesz néhány húzóemberre. 
Artyom Vaszjunyin: – Igazából ugyanúgy játszottunk, mint pénteken. Tudtuk, hogy a Csíkszereda fegyelmezett és taktikailag jól összerakott csapat. Nehéz is volt nagyon feltörni őket. Még a második harmadban is úgy tűnt, hogy ez egy szoros meccs lehet, tapogatózott mindkét csapat, de sikerült azokat a helyzeteket értékesíteni, amik pénteken kimaradtak, így nagy győzelmet arattunk.

GYERGYÓI HK (romániai)–UTE 3–2 (1–0, 1–2, 0–0, 1–0) – hosszabbításban 
Gyergyószentmiklós, 1050 néző. V: Csomortáni, André (mindketten romániaiak), Galusnyák, Borsos (romániai).
GYERGYÓ: Rinne – Haaranen (1), Wardley / Mesikämmen, Fejes / Raymond, Imre / Sándor – Sylvestre (1), CSÁSZÁR (1), Bodó 1 / Orban, Gerads (1), VAYRYNEN 1 (1) / Sándor-Székely 1, Csiszer, Szigeti / Ádám, Vincze G. Edző: Markus Juurikkala.
UTE: Rajna – Desrocher, Kiss Dániel / Sol, Tornyai / Pokornyi, Franyó / Rósa – Szalma, MCNULTY, WALKER 2 / Kiss P., Just, Dansereau (2) / Kovács A., Páterka, Laskawy / Kovács S., Szabó R., Simon. Edző: Jason Morgan.
Kapura lövések: 32–21.
Emberelőny-kihasználás: 4/1, ill. 2/0.

 

FEHA19–BJAHC 2–7 (0–4, 1–3, 1–0)
Székesfehérvár, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 401 néző. V: Tóth R., Dósa, Balázsi, Szabó D.
FEHA19: Melnyicsuk (Csibi) – Falus, Bogesics / Stadel, Salamon / Bajkó, Horváth Donát / Szabó P., Erdőhelyi – AMBRUS CS. 1 (1), Hakanen (1), DOBOS 1 (1) / Németh Z., Keresztes, Szita / Keceli-Mészáros, Nádor, Dézsi / Siftar, Blasits, Alapi. Edző: Tokaji Viktor.
BJAHC: FARKAS R. – Roach (1), Varga A. / SZABÓ B. (2), Szabó Dániel 1 / Borsos, Dóczi – Ravasz Cs., Weidemann, Molnár B. / Blackwater (2), NAGY G. 2 (1), Schlekmann / Molnár Z., Vértes, Tóth R. 1 / SANTERNO 2 (1), Keresztes (1), Somoza 1 (1). Edző: Kangyal Balázs.
Kapura lövések: 33–37.
Emberelőny-kihasználás: 5/0, ill. 2/0.

 

DVTK Jegesmedvék–Dunaújvárosi Acélbikák 5–3 (1–1, 3–2, 1–0)
Miskolc, 1045 néző. V: Varjú, Vincze P. T., Vincze D., Gottlibet. 
DVTK: Praták – Vokla 1, Vojtkó / SZIRÁNYI 1 (1), SZATHMÁRY 1 (1) / Masella, Skrabov / Szalay, Sánta – HUNT (2), PINEO (1), DOYLE 1 / Kulesov, Lövei, Miskolczi / Berdnyikov (2), Bartos (1), Rétfalvi / Trozsák, Csiki, Blasko 1. Edző: Láda Balázs.
DAB: Sági Máté – Tóth Gergely, Kluuskeri / Raszkin, SZIASZAK 1 (1) / Faith, Jurkovics / Léhi – MIKKEL JENSEN 1 (1), Zohovs 1, Watkins (1) / Sági Martin, Ritter Z., Hári N. (1) / Sári, Mazzag, Nagy B. / Mathias Jensen, Cseh, Kuminka. Edző: Somogyi Balázs.
Kapura lövések: 50–34. 
Emberelőny-kihasználás: 2/1, ill. 5/2.

 
 MGYHGYHVVL–KGkP
1. Corona Brasov641125–15+1014
2. UTE641118–12+613
3. DEAC54129–16+1312
4. Budapest Jégkorong Akadémia631227–24+310
5. DVTK Jegesmedvék623116–17–19
6. Gyergyói Hoki Klub521218–16+28
7. FTC-Telekom611422–25–35
8. FEHA19611414–24–105
9. Sport Club Csíkszereda51138–23–155
10. Dunaújvárosi Acélbikák51414–19–53
AZ ÁLLÁS

Részletes jegyzőkönyvek hamarosan!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik