Vay Ádám: Kicsit seggbe akartam volna rúgni a szlovákokat

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
• Pozsony
Vágólapra másolva!
2024.08.31. 08:32
Vay Ádám szerint a mérkőzés elején meglepték a szlovákokat (Fotó: Árvai Károly)
A szív megvolt, a lélek megvolt, a tüdő meg elfáradt – így foglalta össze a magyar jégkorong-válogatott teljesítményét Vay Ádám, aki örömtelinek érezte, hogy éppen a szlovákok ellen védhetett a Pozsonyban zajló olimpiai selejtezőn.

„Örömteli volt, hogy megkaptam a lehetőséget, és éppen a szlovákok ellen védhettem a magyar válogatott kapuját. Kicsit seggbe is akartam volna rúgni őket. A szív megvolt, a lélek megvolt, a tüdő meg elfáradt. A meccs elején meg tudtuk őket fogni, ezen meg is lepődtek. Kapták a pofonokat, hogy lássák, nem szabad minket lenézni. Aztán a harmadik harmadban megtoltak minket, mint az ágyú” – mondta a szlovákok ellen, 7–3-ra elvesztett olimpiai selejtezős mérkőzésről Vay Ádám. 

A HK Popradban légióskodó kapus videónkban bővebben is kifejti, mivel tudták meglepni a világ elitjébe tartozó szlovákokat a mieink. Elmondja, mennyire fáradt el a kapuban, és lesz-e levegő a tüdőben az osztrákok elleni, vasárnapi zárómeccsre.
 

2. FORDULÓ
SZLOVÁKIAMAGYARORSZÁG 7–3 (1–1, 2–0, 4–2)
Pozsony, 8824 néző. V: Holm (svéd), Schrader (német), Hautamäki (finn), Ondrácek (cseh). 
SZLOVÁKIA: Hlavaj – Gernat (1), Ceresnák / Ivan, Nemec (1) / Koch, Grman 1 / Knazko, Roman – Tatar 1, HRIVÍK 1 (1), Lantosi 1 / Kelemen, CINGEL (3), Hudácek 1 / REGENDA 1, M. Pospísil (1), K. Pospísil (1) / Sykora (1), Sukel 1, Liska (1). Szövetségi kapitány: Craig Ramsay
MAGYARORSZÁG: Vay – Fejes, Garát / Szabó B., NILSSON H. 1 / Kiss R., Horváth A. / Hadobás, Horváth M. – Sofron, BARTALIS I. 2, ERDÉLY CS. / Varga B. (1), Sebők (1), Galló / Nemes, Papp, Horváth Bence (1) / Szongoth, Terbócs, Ambrus G. Szövetségi kapitány: Majoross Gergely
Kapura lövések: 40–12.  
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 5/1.

Korábban
Kazahsztán–Ausztria 2–1 (1–0, 0–0, 1–1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik