Erste Liga: „28 másodperc van vissza, lőjünk egy gólt!” – Részegh Tamás teljesítette a csapattársak kérését

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.03.21. 09:28
Részegh Tamás (balra) gólja döntötte el a Csíkszereda és a BJA HC párharcát (Fotó: SC Csíkszereda/Pál Zoltán)
Izgalmasabb forgatókönyvet nem is lehetett volna írni annál, ahogy a Csíkszereda és a BJA HC párharca alakult a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében. A továbbjutás a hatodik meccs hosszabbításában dőlt el – a Csíkszereda pénteken már az FTC ellen lép jégre, a BJA magyar bajnoki ezüsttel zárta az idényét.

„Néhány csapattársam mondta, huszonnyolc másodperc van vissza, lőjünk egy gólt, vagy történjen valami, mert nem tudnak jégre jönni. Én is az utolsó energiáimat mozgósítottam, ezt láttam a fiúkon is – kúsztunk-másztunk, de ez kell a playoffban, itt a csapatmunka számít. Fantasztikus érzés, hogy győztünk” – mondta az NSO Tv-nek Részegh Tamás, aki az elődöntőbe lőtte a Csíkszeredát. 

Videónkban felidézi a 20 perces hosszabbítás utolsó fél percében szerzett gólját, s arról is beszél, mennyit jelent ez neki érzelmileg. Értékeljük a BJA HC elleni, végül hat meccsen eldőlt negyeddöntős párharcot, s szóba kerül a pénteken kezdődő, Ferencváros elleni elődöntő is. 

A BJA HC a hatodik meccsen – amely valójában a hetedik lejátszott meccs volt, mint ismert, a második eredményét bírói műhiba miatt, óvás után törölték – az életben maradásért küzdött, s ez szó szerint igaz volt. De mivel nem sikerült egyenlítenie a párharcban, véget ért az idénye, amely így magyar bajnoki ezüstéremmel zárult. Pozsgai Tamás csapatkapitánnyal egyrészt a Csíkszereda elleni, rendkívül kiélezett csatáról, másrészt a BJA idei teljesítményéről is beszélgettünk. 

JÉGKORONG
ESTE LIGA, NEGYEDDÖNTŐ
6. MÉRKŐZÉS
Budapest JAHC–SC Csíkszereda (romániai) 2–3 (0–1, 1–1, 1–0, 0–1) – hosszabbítás után
Budapest, Vasas Jégcentrum, 1090 néző. Vezette: Nagy A., Tóth Renátó, Kovács P., Kövesi
BJA HC: FARKAS R. – Szabó B., Pozsgai / Dóczi (1), TÓTH GERGELY 1 (1) / K. Varga, Dame-Malka / Tyeszlenko – Schlekmann, Galoha, Culigin / Mozer, Weidemann, Keresztes L. / Tóth Richárd 1, Nagy Krisztián (2), Sági Martin / Ravasz, Viikilä, Molnár B. Edző: Kangyal Balázs
CSÍKSZEREDA: O’CONNOR – Salló 1, Rutkowski / Gese, Ferencz-Csibi / Casaneanu, Láday / Bajkó Cs. – Szkacskov, RÉSZEGH T. 1, Becze T. / LEVIN 1 (1), Péter B., Sofron / Rokaly Sz., Reisz (1), Fodor Cs. / Asuchak, Rokaly N., A. Brown. Edző: Václav Novák
Kapura lövések: 51–42
Emberelőny-kihasználás: 2/0, ill. 3/0
Fegyelmi büntetések: végleges kiállítás (Asuchak)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Csíkszereda javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik