Jégkorong MK: Egész idényben mondtuk a légiósoknak, hogy ez mennyire fontos nekünk – Mihály Ákos

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.01.29. 10:19
null
Vasárnap este még lesz egy lájtosabb ünneplés, hétfőn azonban már a Salzburg ellen készül a Hydro Fehérvár AV19, amely négy elveszített Magyar Kupa-döntő után ezúttal kétséget sem hagyott afelől, hogy hazaviszi a kupát Székesfehérvárra. A BJA HC ellen 8–3-ra megnyert döntő után a duplázó Mihály Ákossal beszélgetett az NSO Tv.

„Idén olyan csapat jött össze a szakmai stábbal, hogy nem is volt kérdés, mi akarjuk megnyerni a Magyar Kupát. A légiósoknak az egész idényben mondtuk, hogy ez mennyire fontos nekünk, főleg a szurkolóknak. Négy elvesztett döntő után most már illett egy aranyérmet nyernünk. Úgy jöttünk ki a jégre, hogy azt a döntőre kilátogatók és a tévén keresztül nézők is látták, hogy ezt mi akarjuk jobban” – mondta az NSO Tv-nek Mihály Ákos, aki nemcsak a BJA HC ellen nyújtott remek teljesítményt, de igen jó formában játszik az ICEHL-ben is. Hogy miért éppen most jégkorongozik kiemelkedően? Erre is választ ad videónkban, ahogy arra is, lesz-e egy kis ünneplés, mielőtt elindulnak a keddi, Salzburg elleni találkozóra. 

Hári János szerint a győzelem kulcsa az volt, hogy a Fehérvár szerezte meg a vezetést, így meg tudta törni az ellenfél lendületét, s érvényesítette az erőfölényét. Volt-e olyan periódusa a 8–3-ra végződött meccsnek, amikor úgy érezte, a BJA nyomást tud rájuk helyezni? Úgy véli, nem, és 7–2-nél már csak azon gondolkozott, mikor fújják le a meccset. 

Sági Martin úgy látja, a Volán fizikálisan és mentálisan is erősebbnek bizonyult, emellett a góloknál olyan hibákat követtek el, amely még ellenük sem lenne megengedett. A BJA csatára azt is elmondta, mikor fog majd szépen csillogni számukra az ezüst. 

JÉGKORONG
MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ
DÖNTŐ
HYDRO FEHÉRVÁR AV19–BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC 8–3 (4–1, 3–1, 1–1)
Vasas Jégcentrum, 1507 néző. V: Tóth R., Máhr-Stumpf, Szabó D., Kis-Király
FEHÉRVÁR: O. Roy – Robertson (1), T. Campbell (1) / Stipsicz, Phillips / Fournier (1), Nilsson H. / Vokla, Kiss R.– Magosi B. 1, Hári J. 1 (1), Kuralt (1) / Leavens 2, McGauley (1), Terbócs (2) / Mihály Ákos 2, Atkinson 1 (1), Laberge 1 / Ambrus G., Németh K., Ambrus Cs. Edző: Kiss Dávid
BJA HC: Farkas R. (Kiss D. P.) – Szabó B., Pozsgai / Dame-Malka (1), Vorobjov 1 / Tóth Gergely, Dóczi / Teszlenko, – Ritter, Viikilä, Schlekmann / Mozer 1, Molnár B., Sági Martin 1 / Karppinen, Nagy Krisztián (1), Keresztes / Tóth R., Galoha (1), Culigin. Edző: Kangyal Balázs
Kapura lövések: 32–32. Emberelőny-kihasználás: 3/0, ill. 3/0
MESTERMÉRLEG
Kiss Dávid: – Tudtuk, hogy a BJA HC nagyon gyorsan játszik majd, nekünk pedig fekszik ez a stílus, ehhez vagyunk hozzászokva. Jókor szereztünk gólokat, kapust cseréltünk, hogy ennyivel is frissebb legyen a csapat. Le a kalappal a srácok előtt, itt volt az ideje, hogy megmutassuk, hogy el tudjuk hódítani a Magyar Kupát.
Marton Tibor (másodedző): – Fejben kicsit erősebbnek kellett volna lennünk. Az az igazság, hogy a vágyaink és a valóság között akkora szakadék volt, amit ezúttal képtelenek voltunk áthidalni. Mentálisan és fizikailag is fáradtak voltunk. A Fehérvár jobb volt, és sok sikert kívánok nekik az osztrák bázisú liga folytatásában.

A 3. HELYÉRT
Ferencváros–Dunaújváros 6–1 (2–0, 1–0, 3–1)

MAGYAR KUPA
Győztes: Hydro Fehérvár AV19 (Kapusok: Horváth Dominik, Olivier Roy. Védők: Josh Atkinson, Tim Cambell, Gleason Fournier, Kiss Roland, Nilsson Henrik, Markus Phillips, Carter Robinson, Stipsicz Bence, Vokla Roland. Csatárok: Ambrus Csongor, Ambrus Gergő, Hári János, Anze Kuralt, Pascal Laberge, Daniel Leavens, Magosi Bálint, Tim McGauley, Mihály Ákos, Németh Kristóf, Terbócs István. Edző: Kiss Dávid). 2. Budapest Jégkorong Akadémia HC, 3. FTC-Telekom, 4. Dunaújvárosi Acélbikák

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik