Kontinentális Kupa: hirtelen halálban nyert, de kiesett az FTC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.11.19. 23:08
null
Aku Kestilä (25) szerezte az egyenlítést érő gólt (Fotó: fradi.hu)
A jégkorong Kontinentális Kupa négyes döntőjébe jutásért vívott csoportküzdelem zárókörében a Ferencváros a rendes játékidő 4–4-es végeredménye után a hirtelen halálban kerek egy perc után megszerezte a győztes gólt, de így is a kvartett negyedik helyén zárt.

A két vereséggel kezdő Ferencváros a házigazda Cortina ellen úgy lépett pályára, hogy már nem juthat tovább, miután a dán Herning a korábbi meccsen legyőzte a csoportot végül így is megnyerő lengyel Katowicét. Ettől függetlenül az FTC szerzett vezetést az első harmad felénél Turbucz Martin góljával, ám az olaszok még a szünet előtt egyenlítettek, s a második felvonásban két újabb találattal kétgólos előnybe kerültek. Ráadásul a harmadik húsz perc elején ismét betaláltak a hazaiak Nagy Kristóf kapujába, de a zöld-fehérek nagy hajrát nyitottak, s a duplázó Nolan Laporte találataival a játékrész második felére fordulva egy gólra zárkóztak, majd a remek napot kifogó Aku Kestilä két perccel a vége előtt egyenlített.

A rendes játékidőben újabb zöld-fehér gól már nem született, ami azt jelentette, hogy az extra pontnak köszönhetően az olaszok végeztek a csoport harmadik helyén. A Ferencváros azonban így is győzelemmel búcsúzott a tornától, mivel kerek egy perc játék után Vladimír Roth találatával megnyerte a mérkőzést.

KONTINENTÁLIS KUPA
2.KÖR (NÉGY KÖZÉ JUTÁSÉRT), CORTINA D'AMPEZZO
3. FORDULÓ
FTC-TELEKOM–SG CORTINA (olasz) 5–4
(1–1, 0–2, 3–1, 1–0) – hosszabbításban
Cortina d’Ampezzo, 1004 néző. V: Dalton (brit), Ströbel (svájci), Pekkala (finn), Rigoni (olasz).
FTC: Nagy Kristóf – Haranghy, ROTH 1 (1) / Boros (1), Crespi / Bán (1), Kärmeniemi / Banga – Galajda, Nagy G., LAPORTE 2 / TURBUCZ 1, KESTILÄ 1 (2), Kulmala (1) / Turcotte, Nemec, Németh A. / Farkas S., Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
CORTINA: HAWKEY – Parini, Di Tomaso (1) / Zanatta, Larcher / Tolomelli, Seed (1) / Colli – Sanna, Cuglietta (1), Lacedelli / Barnabo 1, Traversa, Carozza / Panciera 1, Adami (1), DE ZANNA (2) / LACEDELLI 1, Toffoli 1, Pompanin (1). Edző: Giorgio De Bettin
Kapura lövések: 42–29.
Emberelőny-kihasználás: 2/1 ill., 4/1.
KORÁBBAN
Herning (dán)–Katowice (lengyel) 3–2
(0–1, 0–0, 2–1, 1–0) – hosszabbítás után

A csoport végeredménye: 1. Katowice 7 pont, 2. Herning 5, 3. Cortina 4, 4. FTC 2.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik