Jégkorong: a bizalom kialakítására törekszik a 29 éves másodedző

Vágólapra másolva!
2023.11.07. 11:21
null
Bartalis Balázs a közvetlen kapcsolatokra építene (Fotó: Pesti Tamás)
Közvetlen kapcsolatra, bizalmi viszony kialakítására törekszik a játékosokkal Bartalis Balázs, aki a hétvégi Sárközy Tamás-emléktornán a magyar jégkorong-válogatott egyik másodedzője lesz.

A 29 éves szakember az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában kedden elmondta, mivel a keret tagjai közül többen idősebbek nála, ezt tartja a legjobb útnak. A keretről szólva úgy fogalmazott: a rutinos Hári János, Sebők Balázs, Bartalis István és Sofron István távollétében fiatal tehetségek is lehetőséget kaphatnak majd, a nézők pedig reményeik szerint lendületes, „éhes csapatot” láthatnak a Tüskecsarnokban. Mint mondta, az új szövetségi kapitánnyal, Don MacAdammel és a másik másodedzővel, Szilassy Zoltánnal élvezik a közös munkát, s bár más-más korosztályhoz tartoznak, jól kiegészítik egymást.

Kérdésre válaszolva megemlítette: sajnálja, hogy első válogatott összetartásán nem dolgozhat együtt testvérével, Istvánnal, de ahogy fogalmazott, ennek oka örömteli, bátyja és családja ugyanis második gyermekét várja.

Bartalis Balázs azt is elárulta, hogy nem számított a felkérésre, miután az elmúlt években több kritikát is megfogalmazott a válogatottal kapcsolatban, de mint mondta, nem zárkózik el a folytatás elől – a megbízatása ugyanis egyelőre csak erre a tornára szól.

A fiatal magyar szakember a svájci Lausanne másodedzője is, ahol több olyan stábtaggal, illetve hokissal dolgozhat együtt, akiknek NHL-tapasztalata is van. Kiemelte, bár szerinte több magyar játékos is megütné a szintet, nincs realitása annak, hogy svájci élvonalba igazoljanak, ott ugyanis elsősorban skandináv és észak-amerikai jégkorongozókban gondolkodnak, ráadásul csapatonként legfeljebb hat légiós engedélyezett.

A csütörtöktől szombatig tartó Sárközy Tamás-emléktornán sorrendben az ukrán, az olasz és a szlovén együttes lesz a magyarok ellenfele.

A KERET
Kapusok

Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg – Norvégia), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), Vay Ádám (HK Poprad – Szlovákia)
Hátvédek
Falus Ádám (FEHA19), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Hadobás Zétény (Vasteras – Svédország), Horváth Milán (Briancon – Franciaország), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (BJAHC), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC), Szabó Dániel (Újpesti TE), Vokla Roland (Hydro Fehérvár AV19)
Csatárok
Erdély Csanád (Esbjerg – Dánia), Galló Vilmos (Linköping – Svédország), Horváth Bálint (Briancon – Franciaország), Kovács Alex (Újpesti TE), Lövei Dávid (DVTK Jegesmedvék), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora IK – Svédország), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Páterka Bence (DVTK Jegesmedvék), Schlekmann Márk (BJAHC), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP – Finnország), Vértes Nátán (Hydro Fehérvár AV19)

A Sárközy Emléktorna programja
November 9., csütörtök
15.00: Szlovénia–Olaszország
18.30: Magyarország–Ukrajna
November 10., péntek
15.00: Szlovénia–Ukrajna
18.30: Magyarország–Olaszország
November 11., szombat
13.30: Olaszország–Ukrajna
17.00: Magyarország–Szlovénia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik