Erste Liga: kétgólos hátrányból nyert idegenben a címvédő

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.09.29. 21:23
null
A fehér mezes gyergyóiak győzelemmel kezdtek (Fotó: SC Csíkszereda)
Címkék
A címvédő Gyergyói HK kétgólos hátrányból felállva 6–3-ra győzött az SC Csíkszereda otthonában a jégkorong Erste Liga pénteki nyitányán. A játéknap további „szomszédvári” mérkőzésein a DVTK, a Dunaújváros és az UTE nyert.

 

SZÖGES ELLENTÉTE volt egymásnak a magyar bázisú Erste Liga nyitó mérkőzésén farkasszemet néző csapatok előző idénye: a rendre az élbolyhoz tartozó SC Csíkszereda a bajnoki cím közelébe se férkőzhetett, míg a Gyergyói HK története első Erste Liga-aranyérmét ünnepelhette az évad végén. Ennek megfelelően a holtszezon is teljesen másképp alakult: míg a csíkiak felforgatták keretüket, Szilassy Zoltán csak apró változtatásokat hajtott végre.

Igazi székely rangadóhoz illő hangulatban kezdődött a mérkőzés, negyven másodperc sem telt el, és már egy vendégkapuvasat, valamint egy kis kakaskodást is elkönyvelhettünk. Bár a gyergyóiak valamivel jobban kezdtek, a Csíkszereda gyors ellentámadásból megszerezte a vezetést – majd még ugyanabban a percben meg is duplázta az előnyét, ismét kontrából.

Az első harmad legfontosabb jelenete mégis a címvédő ügyeletes bajkeverője, Devin DiDiomete nevéhez fűződött, aki összeverekedett Joe Masoniusszal, Reisz Áron is kivette a részét a balhéból, és hosszas játékmegszakítás után – az első harmad emiatt 45 percig tartott – mindhárman mehettek zuhanyozni.

A második harmadban aztán a Gyergyó „villámháborút” indított a csíkiak ellen, 23:41 állt az órán, amikor a regnáló házi pontkirály, Brance Orbán szépített, 24:38-nál Vincze Péter egyenlített, 24:50-nél pedig Christopher Bodó találatával már vezettek is a vendégek. A hazaiak ezzel szemben csak kiállításokkal vétették észre magukat, Láday Tamás is megkapta a véglegesét, míg Vincze Péter a játékrész slusszpoénjaként megszerezte második gólját is.

A záró húsz percben hiába kapart a Sportklub, és csökkentette is a különbséget, a végjátékban még kettőt kapott, s míg szurkolói szomorúan hagyták el a Vákár Lajos Műjégpálya lelátóját, a vendégszektorban az örömittas gyergyói rajongók skandálták: „Itt a bajnok!”

JÉGKORONG
ERSTE LIGA

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–GYERGYÓI HK (romániai) 3–6 (2–0, 0–4, 1–2)
Csíkszereda. Vezette:
Gergely L., Rédai, Magyar Á., Szabó L. (mind romániaiak)
CSÍKSZEREDA: Adorján A. – Ricci, Rutkowski 1 / Masonius, Salló / Gecse H., Láday / Bajkó Cs. – A. Brown 1, MILAN (2), Szkacskov (1) / McNally, Péter B. 1, Levin (1) / Rokaly Sz., Reisz, Becze T. / Részegh T., Fodor Cs. Edző: Brad Gratton
GYERGYÓ: Rinne – Haaranen, Jalonen (1) / Mesikämmen (1), Fejes / Imre, J. Horvath / Györfy – B. ORBÁN 2 (1), Császár 1, Bodó 1 (1) / VINCZE P. 2, Sylvestre (2), Sárpátki (1) / Sándor-Székely, Silló, Szigeti / DiDiomete, Csiszer, Vincze G. Edző: Szilassy Zoltán
Emberelőny-kihasználás: 3/1, ill. 4/1
Fegyelmi büntetések: végleges fegyelmi büntetés (Reisz, Masonius, ill. DiDiomete), végleges kiállítás (Láday)
MESTERMÉRLEG
Brad Gratton:
– Erősen kezdtünk, aztán a verekedések után megváltozott a játék képe. Elvesztettük néhány játékosunkat, négy védővel fejeztük be a meccset. Az eredmény nem tükrözi a teljesítményünket, elszántak voltunk, csak nem használtuk ki a lehetőségeinket.
Szilassy Zoltán: – Kézben tartottuk a meccset, annak ellenére, hogy a Csíkszereda nagyon jól hokizott az első tíz percben, sokkal erősebbnek tűnt, mint az előző évadban. Ettől függetlenül kettő-nullánál sem éreztem úgy, hogy égne a ház, a folytatásban kijött a fizikai fölényünk.

További eredmények

DVTK Jegesmedvék–Debreceni EAC 5–2 (0–1, 3–0, 2–1)
Gólszerző:
Berdnyikov, Esteves, Hill, Szathmáry, Verveda, ill. Brice, Bucskin

FEHA19–Dunaújvárosi Acélbikák 2–6 (0–2, 0–3, 2–1)
Gólszerző:
Blasko (2), ill. Dostálek, Lorraine, Ödman Hadzinikolic, Sillanpää, Somogyi B., Szalma

Budapest Jégkorong Akadémia HC–Újpesti TE 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)
Gólszerző:
Keresztes, ill. Coatta, Just, Kiss P., Nádasy

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik