Jégkorong: egy éve még nem érezte magát késznek Schlekmann Márk

Vágólapra másolva!
2023.07.13. 10:38
null
Schlekmann Márk egy hónapos próbajátékra utazik a cseh másodosztályú Zlínhez (Fotó: Dömötör Csaba)
Ismeretlen ösvényre lép Schlekmann Márk, aki már a felnőttválogatottban is bemutatkozott, noha még csak 21 éves. Tizenhét MAC-os és BJA-s évet követően áll légiósnak, július végén próbajátékra Csehországba utazik.

Sokan már egy évvel ezelőtt azt rebesgették, hogy a fiatal támadó, Schlekmann Márk külföldre készül, ám akkor ez még nem valósult meg, azzal viszont, hogy gyakorlatilag lemásolta – egy pont híján – a 2021–2022-es idényben mutatott teljesítményét, igazolta, hogy nem csak egy kiugró idényről volt szó akkor. A legutóbbi évadban 36 alapszakaszmeccsen 45, 11 rájátszástalálkozón pedig hét pontot szerzett az Erste Ligában.

„Egy éve még nem éreztem magam teljesen késznek arra, hogy belevágjak a külföldi kalandba, de az előző idény tapasztalatai éppen annyira vérteztek fel, hogy most már magabiztosan vághatok bele a légióséletbe” – mondta Schlekmann Márk, a Budapest Jégkorong Akadémia HC támadója. Eddigi pályafutását ugyanannál a csapatnál töltötte, már négyéves kora óta tartozik a MAC-hoz, későbbi nevén BJA HC-hoz.

„Nehéz a búcsúról beszélni, mert a MAC-ban, most már BJA HC-ban nőttem fel, 17 éve vagyok itt, és nagyon fog hiányozni a csapat. A klubnak köszönhetek mindent, nem is tudnék mindenkit felsorolni azok közül, akik segítettek idáig eljutni, de nagyon hálás vagyok az egész MAC-családnak, mert lehetővé tette, hogy azzá váljak, aki ma vagyok” – mondta Schlekmann.

Hamarosan viszont elköszön társaitól, ugyanis egy hónapos próbajátékra hívta a cseh másodosztályt legutóbb megnyerő Zlín, amely osztályozón maradt alul az első ligás Kladno ellen.

„Több lehetséges állomáshely is felvetődött, de a Zlín elsőbbséget élvezett a többivel szemben. Sokan segítettek a szakmából a véleményükkel, hogy mi szolgálná leginkább a fejlődésemet, bízom a saját ítélőképességemben és az ő tanácsaikban is. Az edzőm, Kangyal Balázs végig tudta, milyen ambícióim vannak, és azért dolgozott velem együtt, hogy sikerüljön erősebb bajnokságba igazolnom. Remélem, hogy beválik a csehországi döntés. Az ügynököm folyamatosan támogat, ő kutatta fel ezt a lehetőséget, és igazán szeretné, hogy nekem a legjobb legyen. Küldtünk a csapatnak egy videó-összeállítást a játékomról, és azt válaszolták, hogy szeretnének megnézni élőben is, minimum egy hónapig. Az ottani edzőnek tetszett, amit látott, most már rajtam áll, hogy élőben is képes leszek-e meggyőzni őt” – taglalta a fiatal csatár.

Azt egyelőre nem tudni, meddig marad Csehországban Schlekmann, de a felkészülést együtt kezdi el a Zlín többi játékosával, majd az augusztusi edzőmeccseken lehetősége lesz bizonyítani.

„Július 23-án utazom, és rá egy napra kezdődik is a felkészülés, augusztus elejétől már edzőmeccseink lesznek, öt vagy hat összesen. Ezeken a stáb felméri, milyenek a képességeim, és utána eldönti, igényt tart-e rám, vagy sem. Addig a csapat intézi a szállásomat, ellátásomat; augusztus végén már többet fogok tudni” – mondta Schlekmann.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik