Erste Liga: szerződéshosszabbításokat jelentettek be a dobogósok

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.09. 12:14
null
Kärmeniemi is hosszabbított a Fradinál (Fotó:<a href="https://www.fradi.hu/jegkorong/ferfi-jegkorong/hirek/rutinos-vedonk-is-szerzodest-hosszabbitott" target="_blank"> fradi.hu</a>)
Szerződéshosszabbításokat jelentettek be a jégkorong Erste Liga előző kiírásának dobogósai.

 

A bajnok Gyergyói HK-nál marad a magyar válogatott Vincze Péter, aki az alapszakaszban 39, a rájátszásban pedig 11 pontot termelt, valamint Bíró Gergő. Két finn hátvéd, Santeri Saari és Jyri Marttinen ugyanakkor távozik, utóbbi edzőként folytatja.

Az Erste Ligában ezüstérmes, magyar bajnok FTC-Telekom két finn légiósával, Aku Kestilävel és Lauri Kärmeniemivel állapodott meg a folytatásról.

Az alapszakaszgyőztes, magyar bajnoki második, Erste Liga-harmadik Budapest Jégkorong Akadémia megtartotta 21 éves kapusát, Farkas Rolandot, aki átlagban 2.11 gólt kapott és 93.6 százalékkal védte a lövéseket, így mindkét mutatóban a legjobb volt az alapszakaszban.

Az elődöntős Corona Brasov szerződést hosszabbított Radim Valcharral és Roberto Gligával.

Finn érkezők és távozók a Dunaújvárosi Acélbikáknál

Több finn játékos érkezett és távozott a jégkorong Erste Ligában legutóbb negyeddöntős Dunaújvárosi Acélbikák csapatánál.

Új szerzemény a két hátvéd, Henry Maarnela és Jesse Ahonen, míg elhagyja a Niko Eronen vezetőedző által dirigált együttest a csatár Tommi Niskanen és Olli Valtola, a kapus Juho Jarvinen, valamint a védő Joel Lammi.

A 27 éves Maarnela korábban játszott hazája élvonalában, a legutóbbi idényt pedig a szlovák HK Gladiators Trnavánál töltötte, amelyben 43 mérkőzésen 27 pontot (5 gól, 22 gólpassz) termelt.

A 25 esztendős Ahonen szintén szerepelt a finn első osztályban, ő a lengyel KH Toruntól érkezett.

A magyar magot erősítő Szalma Zsolt hosszabbított, a csatár az előző kiírásban 36 mérkőzésen 20 pontot (8, 12) gyűjtött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik