Jégkorong: Megháláltam, hogy a kapitány utólag behívott – Vincze Péter

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2021.11.12. 07:17
Vincze Péter legutóbb a 2015–2016-os idényben volt eredményes a magyar jégkorong-válogatottban. Sean Simpson utólag hívta be a Sárközy Tamás-emléktornára, s a Gyergyószentmiklósban remeklő csatár mindjárt az olaszok ellen 4–1-re megnyert mérkőzésen góllal hálálta ezt meg. 

„Természetesen nagyon jólesett, hogy újra gólt lőttem a válogatottban. Szerettem volna bizonyítani, és úgy érzem, megháláltam, hogy Sean Simpson utólag engem is behívott a keretbe. Egyébként előre begyakorolt figura végén született a találat, meg volt beszélve, ha Kulmala nem jut lövéshez, akkor megpróbálja eltalálni az ütőmet. Így is tett, a korong pedig átcsorgott a kapus lábai között” – elevenítette fel a gólját Vincze Péter, aki videónkban bővebben is értékeli az olaszok elleni mérkőzést, valamint arról is beszél, mennyire jót tett neki, hogy a nyáron a Gyergyói Hoki Klubhoz szerződött.

Továbbá az is szóba kerül, hogy a fiúk is érzékelték a szokatlan csendet az első harmad alatt. Örültek, amikor aztán megérkeztek a törzsszurkolók és velük együtt a meccshangulat is.

JÉGKORONG
SÁRKÖZY TAMÁS-EMLÉKTORNA, 1. NAP

MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 4–1(0–0, 2–0, 2–1)
Budapest, Tüskecsarnok, 1103néző.Vezette:Pálkövi Zs., Rencz, Muzsik, Kövesi
MAGYARORSZÁG:ARANY – HORVÁTH M., Pozsgai / Szirányi B., Garát (1) / Kiss D., Kiss R. / Tóth G., Tóth R. – GALLÓ 1 (1), Sebők, KULMALA 1 (1) / Erdély (1), Sofron, Nagy G. 1 / Vincze P. 1, Csányi K., Magosi (1) / Nagy K., Szita, Mihály.Szövetségi kapitány:Sean Simpson
OLASZORSZÁG:Fadani – Di Perna, Trivellato / Pavlu, Spornberger / Marzolini, Soracreppa / Defrancesco, Tauferer – Frank, Mizzi, Petan / BERGER 1, I. De Luca (1), Felicetti / Kostner, TEDESCO, Traversa / S. De Luca, Glück (1), Mantinger.Szövetségi kapitány:Gregory Ireland
Kapura lövések:40–31.

Gól – emberelőnyből:3/2, ill. 3/0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik