Jégkorong: meggyőző kezdés az olaszok ellen a Sárközy-emléktornán

Vágólapra másolva!
2021.11.11. 21:12
A magyar férfi jégkorong-válogatott 4–1-es győzelmet aratott Olaszország felett a Tüskecsarnokban zajló Sárközy Tamás-emléktorna első mérkőzésén, a mieink góljait Vincze Péter, a válogatottba két év után visszatérő Galló Vilmos, valamint Nagy Gergő és az újonc Rasmus Kulmala szerezték.
Galló (fehérben) két év kihagyás után góllal tért vissza a válogatottba (Fotó: Dömötör Csaba)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Galló (fehérben) két év kihagyás után góllal tért vissza a válogatottba (Fotó: Dömötör Csaba) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

JÉGKORONG
SÁRKÖZY TAMÁS-EMLÉKTORNA, 1. NAP

MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 4–1 (0–0, 2–0, 2–1)
Tüskecsarnok, 1103 néző. V: Pálkövi Zs., Rencz, Muzsik, Kövesi.
MAGYARORSZÁG: ARANY – HORVÁTH M., Pozsgai / Szirányi B., Garát (1) / Kiss D., Kiss R. / Tóth G., Tóth R. – GALLÓ 1 (1), Sebők, KULMALA 1 (1)      / Erdély      (1),      Sofron, Nagy G. 1 / Vincze P. 1, Csányi K., Magosi (1) / Nagy K., Szita, Mihály. Szövetségi kapitány: Sean Simpson
OLASZORSZÁG: Fadani – Di Perna, Trivellato / Pavlu, Spornberger / Marzolini, Soracreppa / Defrancesco, Tauferer – Frank, Mizzi, Petan / BERGER 1, I. De Luca (1), Felicetti / Kostner, TEDESCO, Traversa / S. De Luca, Glück (1), Mantinger. Szövetségi kapitány: Gregory Ireland
Kapura lövések: 40–31.
Gól – emberelőnyből: 3/2, ill. 3/0

MESTERMÉRLEG     
Sean Simpson: – Jó meccset játszottunk. Az első harmadban az olaszok jobbak voltak, de megfelelően reagáltunk, a második húsz percünk kiváló volt, megérdemelten vezettünk kettő nullára. Tudtuk, hogy a záró periódusban az olaszok nyomni fognak, így is tettek, feljöttek mínusz egyre, de mi is rá tudtunk tenni egy lapáttal. Elégedett vagyok a négy egyes győzelemmel, remek csapatmunka volt.

Régi ismerőseink az olaszok, akik számos alkalommal törtek már borsot az orrunk alá, legutóbb pedig – ki ne emlékezne rá? – a 2018-as budapesti divízió 1/A-világbajnokságon nevető harmadikként jutottak a világelitbe a mieink és a kazahok kárára, miután a záró meccsünkön, magyar feljutást érő állásnál a britek 14 másodperccel a lefújást megelőzően bevitték azt a bizonyos rémálomszerű találatot...

Az olaszok elképesztő szerencseszériája azóta is kitart, hihetetlen mázlikkal maradtak bent az elitben, így a mieink egy papíron erősebb csapat ellen nyitották meg az első Sárközy Tamás-emléktornát csütörtök este. A papír persze sok mindent elbír, a száraz tényeket rögzítve ezúttal mindenesetre az volt látható, hogy riválisunk ICEHL-légiósaira alapozta mostani, budapesti keretét (13-an szerepelnek az osztrák bázisú bajnokságban), amelyben helyet kapott a Fehérvár házi pontkirálya, az olasz-kanadai Alex Petan is.

Nálunk is bemutatkozhatott egy új honosított, az FTC finn junior-világbajnoka, Rasmus Kulmala, aki, ha már így tett, első magyar válogatott meccsén egyből meg is szerezte első pontját. A villámgyors támadó a gól nélküli nyitó harmadot követően egy áthúzódó hazai fórban passzolt Vincze Péterhez, a Gyergyó kiváló formában lévő csatára pedig valahogy bekotorta a pakkot az olasz portás, Davide Fadani lábai között. Kulmala a meccs felénél akár első magyar gólját is megszerezhette volna, Pozsgai Tamás remek keresztpasszával azonban nem sikerült élnie. A középső harmadban a mieink lejátszották az ellenfelet, egyre-másra jöttek a magyar ziccerek, végül a sokadikat északi légiósunk, a svéd élvonalbeli Lulea csatára, a válogatottba két év és egy mononukleózis-fertőzés után visszatérő Galló Vilmos értékesítette magabiztosan.

Az utolsó húsz percben összejött a szépítés az olaszoknak: Simon Berger maradt üresen Arany Gergellyel szemben, még igazítani is volt ideje a pakkon, mielőtt mattolta a magyar kapust. Ezen az estén azonban a mieinké lett a zárszó. Előbb Nagy Gergő emelt be egy kipattanót, majd Kulmala első magyar góljával üres kapura beállította a 4–1-es végeredményt, válogatottunk így összességében megérdemelt sikert aratott a világelitben szereplő Olaszország ellen.

TOVÁBBI PROGRAM
November 12., péntek
15.00:
Olaszország–Ukrajna
November 13., szombat
16.00:
Magyarország–Ukrajna

A FÉRFI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Rajna Miklós (UTE), Hetényi Zoltán (DEAC), Arany Gergely (FTC)
Védők: Macaulay Scott (MAC), Szirányi Bence (DVTK), Garát Zsombor (MAC), Horváth Milán (Fehérvár), Pozsgai Tamás (MAC), Kiss Dániel (UTE), Kiss Roland (DVTK), Tóth Gergely (MAC)
Csatárok: Sebők Balázs (Ilves Tampere, finn), Galló Vilmos (Lulea HF, svéd), Erdély Csanád (Fehérvár), Csányi Karol (Zvolen, szlovákiai), Sofron István (Csíkszereda), Vincze Péter (Gyergyói HK, romániai), Nagy Gergő (FTC), Magosi Bálint (Fehérvár), Nagy Krisztián (SaPKo, finn), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Szita Donát (Rungsted Seier Capital, dán), Mihály Ákos (Fehérvár), Rasmus Kulmala (FTC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik