Jégkorong: Volán-siker a Szuperkupa első meccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.11. 20:15
null
A fehérváriak lehetnek elégedettebbek a Szuperkupa-párharc első felvonása után (Fotó: Veres Viktor)
A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata 3–2-es győzelmet aratott a Dab.Docler vendégeként a Szuperkupa-párharc első mérkőzésén. A visszavágót szerda este rendezik Székesfehérváron.

 

Az első harmad láttán azt hihettük, hogy az EBEL középszakaszában vitézkedő és kétségkívül jobb játékerőt képviselő Sapa Fehérvár AV19 már bő negyedóra játék után eldöntötte a mérkőzés sorsát, hiszen háromgólos előnyre tett szert.

A hatodik percben esett Bryan McGregor-gól után 62 másodperc leforgása alatt Mihály Árpád és Németh Attila is bevette a dunaújvárosiak kapuját, akiknek valószínűleg bevillant a kellemetlen emlék, a tavalyi 7–2-es vereség, amelyet a Magyar Kupa elődöntőjében szenvedtek el, így a második harmadban egy másik Dab.Doclert láthattunk a jégen.

A játékrész második felében Szappanos Dávid góljával szépítettek a hazaiak, majd a dudaszó előtt bő fél perccel Pavuk Attila találata után már közvetlen „lőtávolba” került a Volán.

A harmadik harmadban azonban nem tudta kihasználni a lehetőségeit a becsülettel küzdő Dunaújváros, pedig egyszer még kettős emberelőnyben is játszhatott, így a fehérvári csapat lépéselőnyből várhatja a két együttes szerdai visszavágóját, amelyre szerda 20 órától kerül sor.

JÉGKORONG SZUPERKUPA, 1. MÉRKŐZÉS
DAB.DOCLER–SAPA FEHÉRVÁR AV 19 2–3 (0–3, 2–0, 0–0)
Dunaújváros, 3500
néző. Vezette: Konc (szlovák), Kincses, Soós, Németh M.
DAB: Sevela – Lindgren, HÜFFNER, SZAPPANOS 1, LADÁNYI, Kiss Á. (1) – Nagy R., Huba, Azari, Galanisz, Peterdi – Jaborník (1), Gröschl, Somogyi (1), Papp V., Contois (1) – Hruby G., Léránt, PAVUK 1, Szabados. Edző: Stephan Lundh
FEHÉRVÁR: HETÉNYI Z. – SZIRÁNYI B., TOKAJI (1), Németh A. 1, Sarauer (1), Kovács Cs. – Sertich, Varga A., Mihály Á. 1, NAGLICH, Yellow Horn – Hetényi P., Orbán, Magosi B. (2), McGregor 1, Vincze –
Pozsgai, Kiss D., Sárpátki, Nemes, Tóth G. Edző: Marty Raymond
Fegyelmi büntetés: 10 perc (Orbán)
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh:
– Sohasem vagyok elégedett, ha veszítünk. Most főleg azért, mert ezúttal rengeteg lehetőségünk volt a győzelem megszerzésére. Az eleje rosszul sikerült, a három gólból kettő elkerülhető volt, ezután viszont erősek voltunk. A regenerálódással sem lesz gond, szerdára készek leszünk a visszavágóra.
Marty Raymond: – A legnagyobb problémám, hogy nem játszott a csapat úgy, ahogy tud. Ez érdekel a legjobban, a végeredmény nem is foglalkoztatott. Sokan jöttek vissza a válogatottól, a légiósok egyhetes kimenőt kaptak, emiatt a csapat most nem is volt kellően egységes.

Visszavágó: Sapa Fehérvár AV 19–Dab.Docler, szerda, 20.00, Székesfehérvár

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik