Jégkorong: kettős győzelemmel Szuperkupa-győztes a Volán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.12. 22:04
null
A korai újvárosi vezetés után Banham nyitotta meg a Volán-gólok sorát (Fotó: Szabó Miklós)
A Sapa Fehérvár AV19 Dunaújváros után Székesfehérváron is legyőzte a Dab.Doclert, és kettős győzelemmel hódította el a Szuperkupát.

A kupagyőztes Fehérvár 3–2-es dunaújvárosi győzelme után előnyben fogadta a bajnok Dab.Doclert, amely a Dávid Kornél bedobásával induló meccs 11. percében Szappanos Dávid góljával előnybe került. Ám még mielőtt beleélhették volna magukat az újvárosiak, hogy meglepetéssel zárul akár csak az első harmad is, a Volán megrázta magát, és két percen belül három találattal válaszolt.

Az egyenlítés Frank Banham nevéhez fűződött, kettős emberelőnyben távoli bombával egalizált. Aztán a még megmaradt kiállítást kihasználva Mihály Árpád varázslatos szóló végén pókhálózta ki a bal felső sarkot, miközben Janis Kalnins, a Dab kapusa megsérült, és le kellett cserélni. A helyére beálló Kiss Tamás (az első meccset végigvédő Peter Sevelát a légióskorlátozás miatt nem nevezték) hálátlan feladatot kapott, a lendületben lévő Fehérvár nagy nyomásában állt a kapuba, és Benk András erőtlen lövése kifogott rajta.

A színvonalas első harmadot brusztolós második követte, amelyben Andrew Sarauer türelmes megoldása révén eggyel nőtt a hazai előny. A záró harmad előtt már csak a különbség volt a kérdés, a válaszhoz Pavuk Attila szépítése segített közelebb.

Több gól nem született, a közönséget legfeljebb az utolsó percek paprikás jelenetei hozhatták lázba.

Az olimpiai miatti EBEL-szünetben kettős győzelemmel gazdagodott a Szuperkupával a Sapa Fehérvár AV19.

JÉGKORONG SZUPERKUPA, 2. MÉRKŐZÉS
SAPA FEHÉRVÁR AV19–DAB.DOCLER 4–2 (3–1, 1–0, 0–0)
Székesfehérvár, 3075
néző. Vezette: Konc (szlovák), Kincses, Németh M., Nagy A.
FEHÉRVÁR: HETÉNYI Z. (1) – Jackman, Orbán, BANHAM 1 (1), SARAUER 1 (1), Kovács Cs. – Szirányi B. (1), Tokaji, Mihály Á. 1, Naglich, Yellow Horn (1) – Hetényi P., Varga A., Magosi (1), Nemes (1), Benk 1 (1) – Pozsgai, Kiss D., Németh A., Erdély, Tóth G. Edző: Marty Raymond
DAB: Kalnins (Kiss T.) – Lindgren, Hüffner, KISS Á. (1), PAVUK 1, Somogyi – NAGY R. (1), Huba, Azari, Galanisz, Peterdi – Jaborník, Gröschl, Szappanos 1, Ladányi (1), Contois (1) – Hruby G., Léránt, Papp V., Szabados. Edző: Stephan Lundh
MESTERMÉRLEG
Marty Raymond:
– Nagyon csalódott vagyok, mert az ellenfél olcsó akciói miatt három játékosunk is megsérült. Ennek a kupának arról kellett volna szólnia, hogy Magyarország két legjobb csapata összeméri tudását, ehelyett tele vagyunk sebesültekkel.
Stephan Lundh: – Mi alacsonyabb színvonalú bajnokságban játszunk, mint a Fehérvár, de a hátrányunk csökken. A minőségi légiósok döntöttek, nekünk nem olyan mély a keretünk, nem fér bele, hogy alapember hiányozzunk vagy kihagyjuk emberelőnyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik