Hoki, Mol Liga: Szuper megdöbbent, magyarázatot vár

Vágólapra másolva!
2013.04.28. 17:27
A Mol Liga-tagok csütörtök éjfélig szavazhattak a sorozathoz csatlakozni kívánó Debrecen és Vasas felvételéről. Az eredmény alapján korántsem biztos, hogy bővül a jelenleg hétcsapatos sorozat, ugyanis a fővárosi klub jelentkezését elutasították, a Debreceni HK pedig egyelőre csak feltételesen kapta meg a szavazatok többségét, de ők legalább tárgyalhatnak a továbbiakról. Az elmúlt napokban többször is elhangzott, hogy a magyar jégkorong fejlődését segítené, ha minél több hazai klub venne részt a sorozatban, a tagok viszont a minőségromlástól tartva nem erőltetik a bővítést.

„Mi is örülnénk, ha minél több magyar csapat indulhatna, de mivel a szövetség a Mollal kötött szerződéssel csak tizenöt százalékban tud hozzájárulni a liga teljes költségeihez, a további nyolcvanötöt a csapatok teremtik elő, tiszteletben kell tartani a döntésüket – mondta Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorongszövetség főtitkára, aki jelen volt a két jelentkező április 10-i prezentációján. – A Vasas elnöke, Markovits László és a szakosztály-igazgató, Szuper Levente hatásos beszámolót tartott, ahogy a debreceniek is. Nehéz a helyzet, mert jelen pillanatban egyik csapat sem rendelkezik a liga szintjén versenyképes kerettel, de a felvételtől számított három-négy hónap alatt tudnának ütőképes csapatot építeni. A jövő keddi szövetségi elnökségi ülés napirendi pontjai között még nincs ott a kérdés, lehet, hogy szóba kerül, május végén pedig már biztosan téma lesz.” Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorongszövetség főtitkára, aki jelen volt a két jelentkező április 10-i prezentációján. – A Vasas elnöke, Markovits László és a szakosztály-igazgató, Szuper Levente hatásos beszámolót tartott, ahogy a debreceniek is. Nehéz a helyzet, mert jelen pillanatban egyik csapat sem rendelkezik a liga szintjén versenyképes kerettel, de a felvételtől számított három-négy hónap alatt tudnának ütőképes csapatot építeni. A jövő keddi szövetségi elnökségi ülés napirendi pontjai között még nincs ott a kérdés, lehet, hogy szóba kerül, május végén pedig már biztosan téma lesz.”

Noha Szuper Levente reménykedik még a csodában, a döntésről értesülve nagyot csalódott.

„Meg vagyok döbbenve. Nem árultunk zsákbamacskát, tizenöt játékos kérdezte tőlünk csütörtök óta, hogy mi lesz. Hihetetlen ez a döntés… A budapesti világbajnokságon utolsóként végző és kieső briteknek tízcsapatos elitbajnokságuk van, ha nekünk is olyan lenne, megérteném, hogy nem vesznek fel akárkit, de így… Megint az egyéni érdekek hátráltatják a magyar jégkorong fejlődését. Hogy akarjuk, hogy négy-öt csapattal az A-csoportba kerüljünk, és beépítsék a fiatalokat? Egyelőre senkivel sem tudtam beszélni, hogy egy ilyen anonim szavazás után legalább szakmai indoklást kapjak. A ránk váró játékosoktól még kértem egy kis türelmet, hogy ki tudjuk találni, merre tovább” – mondta a magyar válogatott kapusa.

Debrecenben jobb a helyzet, ott várnak a ligatagok megkeresésére, hogy sor kerüljön a további tárgyalásokra.

„Várjuk a liga megkeresését, hiszen eddig nem tudatták velünk, milyen feltételekkel csatlakozhatunk – mondta a debreceni szakosztályvezető, Korcsinszky György. – Ha felvesznek minket, biztos, hogy meg kell erősítenünk a keretet, de erről addig nem mondok semmit, amíg nincsenek konkrétumok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik