Jégkorong: az NS segítségével jön NHL-edző Magyarországra

Vágólapra másolva!
2012.10.15. 10:48
A Magyar Jégkorongszövetség tájékoztatása szerint tájékoztatása szerint a héten hazánkba érkezik, és két héten keresztül Magyarországon tartózkodik majd Mike Kadar, az NHL-ben szereplő Pittsburgh Penguins erőnléti edzője.

A szakember – akivel a Nemzeti Sport segítségével vette fel a kapcsolatot a szövetség – itt-tartózkodása alatt találkozik a honi edzőkkel, továbbképzést tart, meglátogatja az utánpótlás-válogatottak edzéseit, illetve az EBEL-ben szereplő Sapa Fehérvár AV 19 csapatának fizikai felkészítésében is szerepet vállal, így több – a november 9–11-i budapesti olimpiai selejtezőre készülő – magyar válogatott játékossal is együtt dolgozik majd.

Kadar 2007 óta dolgozik a Penguinsnél, előtte a Los Angeles Kings erőnléti edzője volt, módszereit Kanadában is használják az utánpótlás-válogatottaknál, a világklasszis Jevgenyij Malkinnal pedig minden nyáron Oroszországba utazik, hogy levezesse a hokis nyári edzésprogramját.

Mike Kadar egyébként magyar származású, és szeretné felvenni a magyar állampolgárságot, amellyel kapcsolatban itt-tartózkodása alatt intézi majd az ügyeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik